Crumble cu piersici, mure si pesmet

Postat de timea in Dulciuri
19 Sep 2015 | 3072 vizualizari
Crumble cu piersici, mure si pesmet

Este un desert super simplu si la indemana tuturor si practic se poate face cu absolut orice fructe. Eu acum am incercat o alta varianta care mi-a placut si mai mult decat cea clasica pe care o faceam inainte. Am inlocuit faina cu mult pesmet si un pic de amidon si am avut obtinut o crusta super crocanta. E greu sa va zic exact ingredientele pentru o anumita tava pentru ca eu am folosit 5 vase micute de dimeniuni oarecum diferite. Dar cred ca ingredientele ar merge si pentru o tava rotunda de 24-26 cm. Oricum se poate jongla atat cu catitatea de fructe cat si cu cea de crumble, nu trebuie sa fie standard.

Ingrediente

  • 2 piersici mari
  • 100-150 gr mure
  • scortisoara
  • 120 gr unt – 82% grasime( din care am luat atat cat sa ung tavitele)
  • 4 linguri zahar brun
  • 7 linguri pesmet
  • 2 linguri cu varf amidon

Mod de preparare

  1. ungem vasele cu unt
  2. spalam fructele
  3. piersicile le taiem cubulete si le asezam in vase adaugand si murele
  4. presaram peste fructe scortisoara macinata
  5. intr-un vas amestecam untul, zaharul, pesmetul si amidonul
  6. din acest amestec luam cu mana bucatele si le asezam peste fructe
  7. mai presaram si deaupra putina scortisoara
  8. asezam vasele intr-o tava mare si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute.
  9. Putem servi acest desert atat cald cat si rece.  Si daca sunteti o familie mai numeroasa, dublati din start cantitatea pe care o faceti pentru ca sigur nu ajunge cate un vas din asta mic de persoana, eu pot manca si trei fara nici un regret  :)).
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu piersici, mure si pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert inghetata de zmeura si vanilie

Postat de privatelaura

Desert inghetata de zmeura si vanilie

Pentru aceasta reteta, am folosit sos de zmeura pe care l-am pregatit cu o zi in urma. Sse spală zmeura, peste care se adauga 2-3 lg de zahăr, apoi se pune la rece, în frigider. A...

Citeste continuarea

Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)

Postat de doralinda72

Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)

Bateti untul cu zaharul(untul sa fie putin moale, lasat ceva timp la temperatura camerei) cu ajutorul unui mixer si adaugati pe rand ouale, galbenusurile continuand sa mixati. Dizolvati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2015, 15:17
n-am facut inca, dar gust de la tine!
la 19.09.2015, 15:20
sa incerci varianta asta cu pesmet Cori, mie mi-a placut atat de mult!
la 19.09.2015, 15:36
la 19.09.2015, 16:56
Buuuun, mai ales crusta super crocanta!
la 19.09.2015, 18:15
Delicios

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking