Spätzle cu mac si sos cald de cirese

Postat de Corina33 in Dulciuri
21 Feb 2014 | 4161 vizualizari
Spätzle cu mac si sos cald de cirese

Iar am poftit la ceva dulce! :)) Vazut, placut si executat! Si credeti-ma ca sunt foarte bune, asta venind din partea uneia care nu se omoara dupa taiteii cu mac! :D

Ingrediente

  • 900 g spatzle
  • 4 linguri unt
  • 4 linguri mac macinat
  • 4 linguri zahar
  • zahat praf pentru pudrat deasupra
  • Pentru sosul de cirese:
  • 1 compot (720 g) de cirese fata samburi
  • 1-2 linguri amidon sau faina
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingura zahar
  • 1 baton scortisoara

Mod de preparare

Se scurge siropul de pe cirese intr-o craticioara si se pune pe aragaz la incalzit. Amidonul sau faina se amesteca intr-o farfurie cu 4 linguri sirop, zaharul si zeama de la lamaie. Se toarna amestecul de amidon peste siropul din craticioara si se fierbe impreuna cu batonul de scortisoara 2-3 minute pana se ingroasa siropul, amestecand cu un tel. Cand e gata, se ia de pe foc, se scoate batonul de scortisoara si se adauga ciresele peste sos. Se pastreaza cald.

Intr-o tigaie sau cratita ceramica se pune untul la topit la foc potrivit. Se adauga toata cantitatea de spatzle si se prajesc circa 10 minute amestecand din cand in cand. La sfarsit si presara zaharul si macul peste ele si se amesteca bine pana se caramelizeaza zaharul.

Se iau de pe foc si se servesc cu sosul cal de cirese alaturi. Se pot pudra cu putin zahar praf.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spätzle cu mac si sos cald de cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri cu ciocolata

Postat de sufletista

Desert cornuri cu ciocolata

Aluatul dezghetat la temperatura camerei il intindem putin. Amestecam crema de branza cu esenta de vanilie, coaja de lamaie, (eu am folosit uscata). Ungem aluatul cu crema de branza, taiem...

Citeste continuarea

Clafoutis cu cirese

Postat de timea

Clafoutis cu cirese

Ungem tava cu unt si asezam pe fundul tavii ciresele spalate din care am scos samburii.( in mod normal se face cu cirese cu samburi, dar eu i-am facut fara) Mixam ouale intregi impreuna cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2014, 08:34
la 21.02.2014, 08:36
Spatele astea rimeaza cu mate...
la 21.02.2014, 08:36
Delicios! Mi-a adus aminte de tăițeii cu mac din copilărie
la 21.02.2014, 08:39
bun bun
la 21.02.2014, 08:41
ti-am zis ca imi plac mult de tot

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking