Spätzle cu mac si sos cald de cirese

Postat de Corina33 in Dulciuri
21 Feb 2014 | 4178 vizualizari
Spätzle cu mac si sos cald de cirese

Iar am poftit la ceva dulce! :)) Vazut, placut si executat! Si credeti-ma ca sunt foarte bune, asta venind din partea uneia care nu se omoara dupa taiteii cu mac! :D

Ingrediente

  • 900 g spatzle
  • 4 linguri unt
  • 4 linguri mac macinat
  • 4 linguri zahar
  • zahat praf pentru pudrat deasupra
  • Pentru sosul de cirese:
  • 1 compot (720 g) de cirese fata samburi
  • 1-2 linguri amidon sau faina
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingura zahar
  • 1 baton scortisoara

Mod de preparare

Se scurge siropul de pe cirese intr-o craticioara si se pune pe aragaz la incalzit. Amidonul sau faina se amesteca intr-o farfurie cu 4 linguri sirop, zaharul si zeama de la lamaie. Se toarna amestecul de amidon peste siropul din craticioara si se fierbe impreuna cu batonul de scortisoara 2-3 minute pana se ingroasa siropul, amestecand cu un tel. Cand e gata, se ia de pe foc, se scoate batonul de scortisoara si se adauga ciresele peste sos. Se pastreaza cald.

Intr-o tigaie sau cratita ceramica se pune untul la topit la foc potrivit. Se adauga toata cantitatea de spatzle si se prajesc circa 10 minute amestecand din cand in cand. La sfarsit si presara zaharul si macul peste ele si se amesteca bine pana se caramelizeaza zaharul.

Se iau de pe foc si se servesc cu sosul cal de cirese alaturi. Se pot pudra cu putin zahar praf.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spätzle cu mac si sos cald de cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu mere si pere

Postat de Ina

Tarta cu mere si pere

Margarina usor topita am mixat-o cu zaharul si un varf de sare. Am incorporat oul  si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie, apoi apa si faina . Am omogenizat totul pana am obtinut un...

Citeste continuarea

Foietaj cu ciocolata amaruie

Postat de Valclaudia

Foietaj cu ciocolata amaruie

Aluatul foietaj se dezgheata complet. Se scoate din folia in care este impachetat, se intinde pe masa de lucru, se taie cu ajutorul unui pinten in 30 patratele. Preincalzim cuptorul la 200...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2014, 08:34
la 21.02.2014, 08:36
Spatele astea rimeaza cu mate...
la 21.02.2014, 08:36
Delicios! Mi-a adus aminte de tăițeii cu mac din copilărie
la 21.02.2014, 08:39
bun bun
la 21.02.2014, 08:41
ti-am zis ca imi plac mult de tot

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking