Ingrediente
- jumatate piept de curcan,
- 2 linguri ulei de masline,
- 3 linguri faina,
- 500ml bulion,
- sare,piper,
- 2-3 foi de dafin,
- 2 catei de usturoi,
- 1 ling zahar,
- cimbru.
Mod de preparare
In afara de piept de curcan se pot folosi si pulpele.Carnea se spala , se zvanta bine si se taie cuburi.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga pieptul de curcan sau pulpele.
Se lasa sa se prajeasca.Cand incepe sa se rumeneasca,se adauga faina,se amesteca si se stinge cu bulionul.Se amesteca totul bine pana rezulta un sos mai subtire.
Daca e prea gros se subtiaza cu un pic de supa sau apa.Se adauga restul ingredientelor si se potriveste de sare si piper.Se mai lasa sa fiarba pana sosul capata consistenta unei smantani mai groase.Se ia de pe foc si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan in sos marinat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|