Ingrediente
- 1 vinata
- 4 linguri ulei
- 2 cepe verzi
- 1 rosie taiata bucatele
- 10 frunze de curry uscata(facultativ)
- 1 felie de ghimbir cu tot cu coaja
- 1 lingura de concentrat de rosii
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- 3 seminte de cardamom
- ½ lingurita de boia de ardei
- 1 lingura de pudra de curry
- sare, piper
- patrunjel/coriandru tocat
Mod de preparare
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Taiati marunt ghimbirul cu tot cu coaja.
Spalati, curatati de piele vanata (am lasat coaja caci era bio).
Taiati-o cubulete.
Incalziti uleiul intr-o cratita, reveniti ceapa, usturoiul si ghimbirul cu foile si pudra de curry.
Adaugati vinetele si reveniti.
Adaugati un pic de ulei daca este nevoie.
Puneti sosul de rosii, rosia taiata bucati si 15 cl de apa.
Gatiti la foc potrivit 15 minute, amestecand din cand in cand.
Puneti boia de ardei, semintele pisate de cardamom si gatiti inca 4-5 minute.
Puneti sare, piper si decorati cu patrunjel/coriandru tocat.
Puteti adauga bucatele de peste uscat sau carne uscata .
Minunat simplu sau cu orez, cu carne la gratar, cu peste ....!
Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|