Musaca de carne cu dovlecei si vinete

Postat de susu in Mancaruri cu carne
15 Oct 2014 | 21717 vizualizari
Musaca de carne cu dovlecei si vinete

Compozitia e minunata si merge si la o musaca cu cartofi

Ingrediente

  • 2 vinete potrivite
  • 2 dovlecei mai mari
  • 500 gr carne tocata porc si vita
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 morcov mic
  • 3 catei mari de usturoi
  • busuioc proaspat sau uscat
  • ulei de masline
  • 4 rosii mari
  • 2-3 linguri pasta concentrata de tomate
  • 1 cana mare de vin rosu sec
  • condimente: sare, piper alb, nucsoara, oregano, scortisoara, dafin, cimbru, boia, curry, turmeric, coriandru
  • 200 gr branza rasa, mozzarela sau cascaval

Mod de preparare

Dovleceii si vinetele necuratate de coaja se presara cu putina sare si condimente si se lasa acoperite cu o greutate sa se scurga de zeama. Se scurg dupa care se trag putin in tigaie sa se inmoaie, se pot pune si pe gratar.

Calim usturoiul zdrobit cu lama unui cutin impreuna cu dafin si coriandru. Adaugam ceapa tocata marunt si dupa ce am calit-o bine continuam cu morcovul si apoi carnea. Adaugam piper, cimbru si busuioc. Urmeaza rosiile mixate si dupa 5 minute punem vinul. Potrivim de sare, boia si curry. Adaugam restul de condimente dupa gust, bulionul si lasam sa scada bine. Asezam intr-o tava: un rand dovlecei, 1/2 din carne, branza, vinete, restul de carne, dovlecei si iar branza. Acoperim cu folie si dam 60 min la 200 de grade.

Dupa 30 de minute inlaturam folia si lasam sa se rumeneasca frumos.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de carne cu dovlecei si vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Retete similare

Musaca de vinete cu dovlecei

Postat de merisor67

Musaca de vinete cu dovlecei

Spălăm bine vinetele și dovleceii și le tăiem în rondele de 7-8 mm grosime. Presărăm sare peste ele și le lăsăm 5-6 minute să elimine din apă, le tamponăm cu prosoape...

Citeste continuarea

Musaca- Moussaka greceasca

Postat de CenusaSasch

Musaca- Moussaka greceasca

Incepem cu legumele . Unele retete spun sa fierbem cartofii, insa nu este nevoie. Taiem cartofii in rondele de grosime maxima 1 cm si intr-un bol amestecam cartofii cu ulei de masline, piper,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 15.10.2014, 20:07
la 15.10.2014, 20:52
la 15.10.2014, 21:20
la 15.10.2014, 22:17
Ce buna trebuie sa fie
la 15.10.2014, 22:28
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking