Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
31 Mar 2021 | 3274 vizualizari
Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout

Îmi place cus-cusul și de data aceasta l-am combinat cu broccoli, legumă benefică organismului. În plus, am folosit un condiment aromat, specific acestui gen de preparate. Foarte repede, mâncarea a fost gata și a avut un gust specific, aparte.

Ingrediente

  • 1 broccoli mic
  • 250 grame de cus-cus
  • 1-2 lingurițe de ras-el-hanout
  • 100 grame de unt
  • 1 ceapă roșie
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce

Mod de preparare

Căpățâna de broccoli se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se opărește rapid, în apă cu sare, timp de maxim 5 minute. După 5 minute, se strecoară și se lasă în așteptare.

Ceapa se curăță, se spală, se taie și se înmoaie timp de 2-3 minute, în ulei de măsline și la foc mic.

Între timp, cus-cusul se fierbe conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă clocotită cu sare.

Se răstoarnă cus-cusul strecurat bine de apă în tigaia cu ceapa roșie călită și se rumenește ușor, amestecând cu grjă, după care se pune într-un bol de servire și se adaugă untul feliat. Ss amestecă ușor, ca să se topească untul și să se impregneze cus-cusul.

Se condimentează amestecul de cus-cus și ceapă cu: sare. piper, boia de ardei dulce, ras-el-hanout și se adaugă buchețelele de broccoli fierte și strecurate. Se amestecă ușor și servește imediat, cât încă este cald.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi taranesti

Postat de Irina

Cartofi taranesti

Merg foarte bine cu o salata alaturi sau o muratura, ca tot incepe sezonul lor, sau chiar garnitura la o bucatica de carnita. ;) Reteta asta de cartofi taranesti e o nebunie, eu una nu ma pot...

Citeste continuarea

Graten de broccoli si conopida

Postat de Bucataras

Graten de broccoli si conopida

Separa conopida si broccoli in buchetele, apoi cele care ti se par prea mari poti sa le tai in jumatate.  Curata, spala si taie ceapa, usturoiul, patrunjelul si mararul. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2021, 20:38
Tare bun cus-cusul!
la 31.03.2021, 21:18
Buna combinatie si asezonare
la 31.03.2021, 22:04
la 31.03.2021, 22:21
Mulțumesc frumos, Buni! Și mie-mi place tare mult...!
la 31.03.2021, 22:28
Mulțumesc frumos, Mihaela...!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking