Ingrediente
- 1 broccoli mic
- 250 grame de cus-cus
- 1-2 lingurițe de ras-el-hanout
- 100 grame de unt
- 1 ceapă roșie
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
Mod de preparare
Căpățâna de broccoli se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se opărește rapid, în apă cu sare, timp de maxim 5 minute. După 5 minute, se strecoară și se lasă în așteptare.
Ceapa se curăță, se spală, se taie și se înmoaie timp de 2-3 minute, în ulei de măsline și la foc mic.
Între timp, cus-cusul se fierbe conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă clocotită cu sare.
Se răstoarnă cus-cusul strecurat bine de apă în tigaia cu ceapa roșie călită și se rumenește ușor, amestecând cu grjă, după care se pune într-un bol de servire și se adaugă untul feliat. Ss amestecă ușor, ca să se topească untul și să se impregneze cus-cusul.
Se condimentează amestecul de cus-cus și ceapă cu: sare. piper, boia de ardei dulce, ras-el-hanout și se adaugă buchețelele de broccoli fierte și strecurate. Se amestecă ușor și servește imediat, cât încă este cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu broccoli si ras-el-hanout" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|