Ingrediente
- 1/2 pachet spaghete
- 3 fire carnati cabanos, taiati rondele
- 40g parmezan razuit
- 1 ceapa verde, taiata marunt
- ulei de masline extra virgin
- sare de mare
- 2 galbenusuri
- frunze de busuioc
- optional: smantana
Mod de preparare
Spaghete carbonara, reţetă italiana
Puneti la fiert intr-o oala inalta, apa cu putina sare. Cand fierbe adaugati spaghetele si fierbeti-le la foc mic, amestecand din cand in cand. Dupa 8 minute, verificati daca sunt fierte si in interior, iar daca sunt gata, spalati-le cu apa rece. Lasati-le sa se scura bine de apa.
Intre timp, intr-o tigaie mare puneti putin ulei de masline si adaugati ceapa si rondelele de carnati. Dupa ce s-au rumenit stingeti focul si lasati-le in tigaie. Puneti spaghetele in tigaie peste carnati, apoi presarati parmezanul, turnati galbenusurile si amestecati bine toate ingredientele.
Puneti pe masa un bol cu smantana si unul cu frunze de busuioc pentru a se servi fiecare. Serviti imediat, cat inca sunt calde.
Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete carbonara, reţetă italiana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|