Deliciu cu portocale(din albusuri)

Postat de lilik in Prajituri
30 Mai 2011 | 3614 vizualizari
Deliciu cu portocale(din albusuri)

initial a vrut sa fie o rulada dar blatul este extrem de delicat asa ca l-am taiat in 4 si am facut o praji delicioasa....

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 4 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 150-200 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • Pt crema de portocale:
  • 250 ml suc proaspat de portocale
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 gr faina
  • 120 gr zahar
  • putina coaja de portocala rasa
  • optional o foaie de gelatina

Mod de preparare

Prima data pregatim crema:

Punem laptele cu sucul de portocala si jumatate din zahar pe foc.

Batem ouale cu restul de zahar  pana se umfla apoi adaugam faina si punem compozitia peste laptele fierbinte,lasand sa fiarba la foc mic pana se ingroasa(amestecand mereu).

La sfarsit adaugam coaja rasa de portocala si lasam crema la racit.

Pregatim blatul:

batem albusurile cu zaharul si praful de sare pana se face ca pt bezea apoi adaugam treptat untul topit.

La sfarsit adaugam vanilia,faina si praful de copt.

Compozitia obtinuta o punem intr-o tava intinsa,o nivelam si o punem in cuptorul incins la 180° timp de 15 minute.

Cand e gata taiem in 4 parti egale si montam prajiturica,posibil intr-o tava de chec.

Punem o foaie pe care o insiropam cu putin suc de portocala,apoi un strat de crema,din nou foaie,insiropam si crema si tot asa pana terminam ingredientele,important e sa terminam cu un strat generos de crema.

Dam la rece 1-2 ore apoi servim.

In alternativa putem coace blatul direct in tava de chec la 180° timp de 30 de minute circa,il taiem in 3 si procedam ca mai sus,iar deasupra putem face o glazura in loc de crema.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu portocale(din albusuri)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa

Iata cum se prepara Prajitura cu foi de bezea, nuca si cacao - reteta unei prajituri delicioase de casa Albusurile le-am scos din congelator si le-am lasat sa se dezghete ( le-am scos seara ),...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness

Iata cum se prepara Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness Blat : Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, am impartit compozitia in 3 si am copt 3 blaturi. Am pus ciocolata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2011, 13:03
place
la 30.05.2011, 13:37
bun bun
la 30.05.2011, 13:50
din greseli invata omul.a iesit o prajiturica buna!
la 30.05.2011, 13:57
delicios
la 30.05.2011, 14:06
vreau

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking