Deliciu cu pui, masline si branza

Postat de oanapl in Pui
11 Oct 2017 | 3646 vizualizari
Deliciu cu pui, masline si branza

Am pregătit acest preparat delicios având ca sursă de inspirație o rețetă de-a d-nei Catalina, pe care o felicit pentru minunățiile cu care ne încântă și îi mulțumesc pentru idei! 

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapă mijlocie
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 5 ouă
  • 150 g cașcaval (sau cheddar)
  • 125 g de pesmet
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri de pătrunjel tocat
  • 100 g măsline fără sâmburi
  • 1 lingură de praf de copt
  • sare
  • piper
  • 1 lingură pudră de curcuma (opțional)
  • coriandru tocat (opțional)

Mod de preparare

Cureți și toci ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul încins. Adaugi pieptul de pui spălat, uscat cu un prosop absorbant și tăiat cubulețe. Adaugi sare și piper și 1/3 cană de apă fiartă și lași să scadă la foc potrivit. După ce a fiert pieptul de pui, lași compoziția să se răcească. Mixezi ouăle cu sare și piper, apoi adaugi laptele, pesmetul, cașcavalul ras, măslinele feliate și pătrunjelul tocat. Adaugi praful de copt și apoi încorporezi pieptul de pui răcit și omogenizezi compoziția. Poți să adaugi pudră de curcuma și coriandru tocat. Ungi cu unt o formă termorezistentă, torni compoziția și o introduci în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C, timp de 35-40 de minute, până când se rumenește frumos. Scoți din formă, lași să se răcorească puțin pe un grătar și servești tajina caldă cu salată sau crudități. Este foarte bună și rece.  

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu pui, masline si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui cu ciuperci brune si sos de rosii

Postat de oanapl

Pui cu ciuperci brune si sos de rosii

Carnea de pui tăiată cubulețe se prăjește pe toate părțile în 2 linguri de ulei de măsline încins.Se adaugă o căniță de apă și se lasă să fiarbă 10 minute. Se...

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu rosii si mozzarella

Postat de Zamfira

Pulpe de pui cu rosii si mozzarella

Spalam carnea de pui sau curcan. Punem carnea la macerat (minim 12 ore) intr-un amestec de: 2 linguri de ulei, 4 catei de usturoi pisat si o lingurita de cimbru uscat, sare si piper dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2017, 15:05
la 11.10.2017, 15:59
la 11.10.2017, 16:00
As gusta si eu, cred ca e buna!
la 11.10.2017, 16:07
Merită să gustăm...!
la 11.10.2017, 16:44

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking