Deliciu cu pui, masline si branza

Postat de oanapl in Pui
11 Oct 2017 | 3749 vizualizari
Deliciu cu pui, masline si branza

Am pregătit acest preparat delicios având ca sursă de inspirație o rețetă de-a d-nei Catalina, pe care o felicit pentru minunățiile cu care ne încântă și îi mulțumesc pentru idei! 

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapă mijlocie
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 5 ouă
  • 150 g cașcaval (sau cheddar)
  • 125 g de pesmet
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri de pătrunjel tocat
  • 100 g măsline fără sâmburi
  • 1 lingură de praf de copt
  • sare
  • piper
  • 1 lingură pudră de curcuma (opțional)
  • coriandru tocat (opțional)

Mod de preparare

Cureți și toci ceapa și usturoiul mărunt și le călești în uleiul încins. Adaugi pieptul de pui spălat, uscat cu un prosop absorbant și tăiat cubulețe. Adaugi sare și piper și 1/3 cană de apă fiartă și lași să scadă la foc potrivit. După ce a fiert pieptul de pui, lași compoziția să se răcească. Mixezi ouăle cu sare și piper, apoi adaugi laptele, pesmetul, cașcavalul ras, măslinele feliate și pătrunjelul tocat. Adaugi praful de copt și apoi încorporezi pieptul de pui răcit și omogenizezi compoziția. Poți să adaugi pudră de curcuma și coriandru tocat. Ungi cu unt o formă termorezistentă, torni compoziția și o introduci în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C, timp de 35-40 de minute, până când se rumenește frumos. Scoți din formă, lași să se răcorească puțin pe un grătar și servești tajina caldă cu salată sau crudități. Este foarte bună și rece.  

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu pui, masline si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pulpe de pui la cuptor in sos de mustar

Postat de katty

Pulpe de pui la cuptor in sos de mustar

Spalam carnea de pui si o scurgem bine. Intr-un castron amestecam mustarul cu restul condimentelor si uleiul. Tavalim pulpele prin acest amestec, acoperim vasul cu un capac sau folie...

Citeste continuarea

Ciulama de pui la Multicooker

Postat de merisor67

Ciulama de pui la Multicooker

Spalam puiul si il transam. Presaram sare si condimente peste el. Tocam ceapa marunt. Usturoiul il curatam si il tocam rondele. Punem uleiul in vasul multicookerului si conectam aparatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2017, 15:05
la 11.10.2017, 15:59
la 11.10.2017, 16:00
As gusta si eu, cred ca e buna!
la 11.10.2017, 16:07
Merită să gustăm...!
la 11.10.2017, 16:44

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking