Deliciu de Post: Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere

Postat de lucy2002 in Prajituri
28 Noi 2019 | 10245 vizualizari
Deliciu de Post: Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere

O prajitura de post cu mere foarte, foarte, buna!  Am avut pe langa mine pofticiosi care nu au avut rabdare sa se racoreasca prajitura si sa o portionez frumos, asa ca, asta-i rezultatul :D Un adevarat deliciu de post pentru care cu siguranta ingredientele le aveti deja in casa: ulei, apa minerala, faina, mere    

Ingrediente

  • Ingrediente pentru Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere:
  • ALUAT
  • 250 ml apa minerala
  • 150 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 550-600 gr faina alba ( depinde de tipul de faina poate intra mai mult sau mai putin)
  • un praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • UMPLUTURA:
  • 1,300 kg de mere
  • 100 gr de zahar ( sau dupa gustul vostru)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 lingurite scortisoara
  • DECOR:
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere:

Merele se spala, se curata si de dau pe razatoare dupa care se pun intr-o cratita pe foc. 

Mentionez ca merele le-am pus pe foc cu tot cu zeama fara sa fie stoarse.

Peste mere adaugam zaharul si zeama de lamaie si amestecam vreo 10 minute pana sunt inmuiate bine. Oprim focul si adaugam zaharul vanilat, scortisoara si amestecam bine, lasam sa se racoreasca.

Trecem la prepararea aluatului pentru Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere:

Intr-un vas adaugam: apa minerala, uleiul si zaharul si mixam foarte bine pana se dizolva zaharul si compozitia va avea consistenta de unt topit. Adaugam sarea, praful de copt, vanilia si bicarbonatul de sodiu. Adaugam pe rand faina, framantam pana obtinem un aluat omogen. Aluatul obtinut se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.

Scoatem aluatul de la figider (dupa ce a stat 30 minute) si-l impartim in doua parti egale.

Luam o parte din aluat si o intindem cu ajutorul sucitorului (dam forma tavii in care coacem prajitura) dupa care o punem in tava tapetata cu hartie de copt. Intepam din loc in loc foaia cu o furculita, punem merele si le intindem uniform pe toata suprafata foii.  La fel procedam si cu cealalta bucata de aluat, o intindem si revenim cu ea peste stratul de mere. Acelasi procedeu, intepam foaia cu furculita din loc in loc cu atentie.

Introducem tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade si o lasam 30-35 minute sau pana devine aurie.

Se scoate prajitura din cuptor si se lasa sa se racoreasca bine pentru a fi portionata frumos.

Se pudreaza cu zahar pudra vanilat  si ...pofta buna!

Mai puteti incerca si Prajitura cu mere - de post sau varianta cu foi pentru Prajitura de post cu mere

Delicioasa si usor de facut, in doar cativa pasi simpli este si Prajitura de post cu mere si nuci

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu de Post: Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu cocos si jeleu de capsuni

Postat de simona72

Prajitura cu cocos si jeleu de capsuni

Pentru blat: mixam untul moale, la temperatura camerei impreuna cu 6 linguri zahar. Dupa ce devine spumos ca o crema, adaugam treptat cate un ou. Mixam foarte bine dupa fiecare ou adaugat. Faina o...

Citeste continuarea

Desert negresa cu rubarba si caise

Postat de mirela0911

Desert negresa cu rubarba si caise

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu sarea, zaharul brun si gemul. Se amesteca bine apoi se pune uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste ingredinetele lichide. Se cerne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2019, 09:43
Foarte bună și aromată...!
la 28.11.2019, 09:45
Da Rodica , asa este! Multumesc !
la 28.11.2019, 09:51
la 28.11.2019, 09:53
Claudia
la 28.11.2019, 10:03

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking