Deliciu inghetat cu zmeura

Postat de Sylvia in Prajituri
16 Iun 2014 | 4592 vizualizari
Deliciu inghetat cu zmeura

Va prezint un alt fel de facut deserturi inspirat din bucataria profesionala unde adesea trebuie sa inventam instant ceva, sa gasim urgent o solutie sa scoatem o portie, sa reutilizam materia care a ramas ca sa nu fie pierderi. Va vine sa credeti ca acesta minunatie se poate face in mai putin de un minut ?

Ingrediente

  • cateva felii de briosa sau de cozonac simplu
  • sorbet /inghetata fara lapte de zmeura ( de preferinta italian)
  • zmeura
  • frisca

Mod de preparare

 

   Este genul de desert care te scoate din incurcatura cand ai uitat de aniversarea cuiva si vrei sa faci un tortulet magic in 2 minute, ai musafiri si nu ai un desert in casa sau pur si simplu ia vrea sa te rasfeti prin magie in cateva secunde :) se poate ... 

  Intr-o farfurie se aseaza o felie de briosa sau de cozonac simplu . Se decupeaza cu un inel de montaj de inox. Se umple pana la 2/3 cu sorbet de zmeura eu folosesc pe cel italian care este foarte aerat si intens in arome.  Se niveleaza cu capacul pe apasare si se extrage cercul. 

   Se planteaz zmeura proaspata si se face un mot de frisca. Se pudreaza cu zahar pudra. Este totul gata in 30 de secunde dar este absolut delicios, lejer, foarte proaspat si racoritor o sa indragostiti de acest desert. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu inghetat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Croissante

Postat de andaoana

Croissante

Drojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta impreuna cu o lingura de zahar si una de faina. Intr-un castron punem faina peste care adaugam praful de sare, zaharul, laptele praf, 125 gr...

Citeste continuarea

Foi cu miere

Postat de rocsi_1612

Foi cu miere

Foile: (pentru o tava de 24/37 cm) Intr-un bol punem ouale, zaharul, mierea, zaharul cu pastai de vanilie si untura. Toate acestea le batem cu un tel pe baie de aburi. Adaugam laptele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2014, 19:55
faina idee , dar eu nu am capac la cercul meu ) ( nu ca asta m-ar impiedica sa fac si eu )
la 16.06.2014, 19:56
a nuuuu binenteles se niveleaza cu spatele de la lingura si se extrage incet inelul este mai bine sa il treci pe la un jet de apa ianinte de nu il stergi la interior nu am zis direct sa il umezesti ca cine stie ce se intelegea
la 16.06.2014, 19:57
buna buna
la 16.06.2014, 19:57
de cele mai susceptibile la poante se stiu ele cine sunt vinovatele
la 16.06.2014, 19:59
Sylvia si fara cerc ne descurcam,cu o cana, pahar

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking