Desert amandine

Postat de AndreeaLiță in Prajituri
9 Oct 2017 | 3155 vizualizari
Desert amandine

Ingrediente

  • blat :
  • 150 g faina
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • sare.
  • sirop:
  • 400 ml apa
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete cappuccino de ciocolata
  • 1 esenta de rom
  • crema :
  • 400 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta de rom
  • glazura :
  • 1 cutie mare finetti

Mod de preparare

Se bat ouale. Se adauga zaharul treptat. Se bat pana se albesc. Se amesteca faina, cacaua, praful de copt si sarea. Se adauga peste oua impreuna cu esenta. Se pune intr-o tava unsa cu putin ulei si se coace 35 min la 180 grade C. Cand e gata, se lasa sa se raceasca. Se amesteca ingredientele pt sirop si se fierb pana dau in 2-3 clocote. Se lasa sa se raceasca.

Untul moale se amesteca cu zaharul, cacaua si esenta. Blatul se taie in doua cu un cutit. Se pune o parte in tava, se insiropeaza, se pune crema (dar inainte se pastreaza putina pt decor), celalalt blat insiropat si se da la frigider 2-3 ore. Se taie in patrate, se glazureaza aproape in totalitate cu finetti si se decoreaza cu un mot din crema oprita. Se mai lasa 1 ora la rece.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert amandine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert miniamandine

Postat de Constelatialeu

Desert miniamandine

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu...

Citeste continuarea

Desert Amandina by Gaby

Postat de Constelatialeu

Desert Amandina by Gaby

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2017, 09:56
la 10.10.2017, 16:46
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking