Ingrediente
- blat :
- 150 g faina
- 5 oua
- 200 g zahar
- 1 esenta de vanilie
- 4 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- sare.
- sirop:
- 400 ml apa
- 150 g zahar
- 2 pliculete cappuccino de ciocolata
- 1 esenta de rom
- crema :
- 400 g unt
- 50 g zahar pudra
- 3 linguri cacao
- 1 esenta de rom
- glazura :
- 1 cutie mare finetti
Mod de preparare
Se bat ouale. Se adauga zaharul treptat. Se bat pana se albesc. Se amesteca faina, cacaua, praful de copt si sarea. Se adauga peste oua impreuna cu esenta. Se pune intr-o tava unsa cu putin ulei si se coace 35 min la 180 grade C. Cand e gata, se lasa sa se raceasca. Se amesteca ingredientele pt sirop si se fierb pana dau in 2-3 clocote. Se lasa sa se raceasca.
Untul moale se amesteca cu zaharul, cacaua si esenta. Blatul se taie in doua cu un cutit. Se pune o parte in tava, se insiropeaza, se pune crema (dar inainte se pastreaza putina pt decor), celalalt blat insiropat si se da la frigider 2-3 ore. Se taie in patrate, se glazureaza aproape in totalitate cu finetti si se decoreaza cu un mot din crema oprita. Se mai lasa 1 ora la rece.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert amandine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|