Desert american apple pie

Postat de Oana in Prajituri
18 Aug 2017 | 9292 vizualizari

Placinta americana cu mere, cu un blat fraged facut cu unt, o umplutura de mere dulci si aromate cu scortisoara si un topping de aluat crocant deasupra, este desertul perfect pentru mine, la orice ora! 

Ingrediente

Aluat:

  • 200 g faina
  • 120 g unt
  • 30 ml lapte
  • o lingura si 1/2 zahar
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 150 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 6 mere mari golden
  • 2 linguri zeama de lamaie

Topping:

  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 100 g unt

Mod de preparare

Aluat: In bolul cu faina se pune un praf de sare, zaharul si se amesteca putin, apoi se adauga untul rece taiat cubulete si laptele rece. Se framanta cu mana sau la robot, pana se obtine o bila, un aluat fraged si care nu se mai lipeste de maini. Se pune in folie de plastic si se lasa la frigider pana se pregatesc merele.

Umplutura: Se curata merele, se taie in patru si se scot semintele si cotoarele, apoi se pun intr-un bol cu apa rece si zeama de lamaie, ca se nu se oxideze. Se taie apoi merele in felii mai groase si se amesteca cu faina, zaharul si scortisoara.

Se scoate aluatul din frigider si se intinde pe o hartie de copt, putin mai mare decat tava de tarta. Se transfera apoi in tava, cu tot cu hartia de copt si se preseaza usor, imbracand si marginile tavii.

Se rastoarna umplutura de mere si se asaza cat de cat uniform.

Topping: Se pune faina intr-un bol, se amesteca apoi cu zaharul si cu untul rece taiat cubulete. Se preseaza cu degetele si se amesteca pana se obtin mici firimituri si se presara deasupra merelor.

Se pune tava in cuptor la 180 de grade pentru 45 de minute, pana se rumeneste usor deasupra.

Se poate servi atat calda, cat si rece, daca doriti si cu o cupa de inghetata de vanilie alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert american apple pie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Fantastica

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fantastica

Blatul maro: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, tare. Se...

Citeste continuarea

Prăjitura Rudy

Postat de diaconta

Prăjitura Rudy

Mai întâi am pregatit coca pentru foi deoarece va trebui sa stea la congelator cât timp pregatim umplutura. Am mixat margarina (sau untul)moale cu zaharul,am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2017, 15:29
Big like, mai ales cu inghetata!
la 18.08.2017, 15:30
Mai ales!
la 18.08.2017, 15:31
bun bun
la 18.08.2017, 15:38
la 18.08.2017, 16:33
Foarte bun, desertul acesta!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking