Chec zebra
Postat de andaoana

Batem ouale cu zaharul , romul si praful de sare pana devin albe si nu se mai simte zaharul , adaugam frisca lichida sau iaurtul , faina , uleiul , praful de copt si omogenizam bine . Impartim...
Citeste continuareaPlacinta americana cu mere, cu un blat fraged facut cu unt, o umplutura de mere dulci si aromate cu scortisoara si un topping de aluat crocant deasupra, este desertul perfect pentru mine, la orice ora!
IngredienteAluat:
Umplutura:
Topping:
![]() Mod de preparareAluat: In bolul cu faina se pune un praf de sare, zaharul si se amesteca putin, apoi se adauga untul rece taiat cubulete si laptele rece. Se framanta cu mana sau la robot, pana se obtine o bila, un aluat fraged si care nu se mai lipeste de maini. Se pune in folie de plastic si se lasa la frigider pana se pregatesc merele. Umplutura: Se curata merele, se taie in patru si se scot semintele si cotoarele, apoi se pun intr-un bol cu apa rece si zeama de lamaie, ca se nu se oxideze. Se taie apoi merele in felii mai groase si se amesteca cu faina, zaharul si scortisoara. Se scoate aluatul din frigider si se intinde pe o hartie de copt, putin mai mare decat tava de tarta. Se transfera apoi in tava, cu tot cu hartia de copt si se preseaza usor, imbracand si marginile tavii. Se rastoarna umplutura de mere si se asaza cat de cat uniform. Topping: Se pune faina intr-un bol, se amesteca apoi cu zaharul si cu untul rece taiat cubulete. Se preseaza cu degetele si se amesteca pana se obtin mici firimituri si se presara deasupra merelor. Se pune tava in cuptor la 180 de grade pentru 45 de minute, pana se rumeneste usor deasupra. Se poate servi atat calda, cat si rece, daca doriti si cu o cupa de inghetata de vanilie alaturi. Daca ti-a placut reteta noastra "Desert american apple pie" nu uita sa-i faci un review.
|
Postat de andaoana
Batem ouale cu zaharul , romul si praful de sare pana devin albe si nu se mai simte zaharul , adaugam frisca lichida sau iaurtul , faina , uleiul , praful de copt si omogenizam bine . Impartim...
Citeste continuareaPostat de Geanina87
Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi se calesc in 50 g de unt, se adauga 2 linguri de zahar si scortisoara. Se lasa sa se raceasca. Intr-un bol mai mare se pune faina si...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|