Desert baigli cu branza dulce

Postat de Veronica22 in Prajituri
4 Dec 2018 | 5044 vizualizari
Desert baigli cu branza dulce

 Baigli este un cozonac cunoscut in zona banatului ca Saviecuta. Reteta romaneasca

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 250 gr unt sau margarina
  • 2 linguri de smantana
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 2-3 linguri de lapte caldut
  • 25 gr drojdie
  • Umplutura: 1 kg branza dulce
  • 300 gr zahar
  • 3 albusuri
  • esenta de vanilie
  • 200 gr merisoare sau stafide

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga 1 lingura de faina si putin lapte cald si se lasa cateva min sa creasca.

Faina se amesteca cu untul. Adaugam smantana, galbenusurile si restul ingredientelor si se framanta un aluat ca si la cozonac, ca doar asta este.

Aluatul se lasa la crescut, dupa care se imparte in patru bucati egale.

Intindem foi foarte subtiri si cat sa ne iasa sucituri la fel de lungi cu tava de copt .

Umplutura:

Branza se amesetca cu zaharul, ouale, aroma si merisoarele.

Umplutura de branza se imparte in patru portii egale si se intinde pe foaia intinsa bine. Se ruleaza foarte strans.

Se aseaza suciturile in tava  in care am pus hartie se copt.

Se lasa la crescut 30 min dupa care se ung cu ou batut  si se dau la cuptor la 180°C pentru 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baigli cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu blat de cocos si crema de mascarpone

Postat de mirela0911

Prajitura cu blat de cocos si crema de mascarpone

Blatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se incorporeaza apoi faina si nuca de cocos.  Se tapeteaza o tava cu hartie...

Citeste continuarea

Guguluf cu pere si ciocolata

Postat de MotanLaOale

Guguluf cu pere si ciocolata

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2018, 19:31
la 05.12.2018, 20:02
Ce bun o fi!
la 05.12.2018, 23:20
Bun bun!
la 06.12.2018, 15:11
Cu branza nu am incercat
la 06.12.2018, 19:34
Multumesc ! E preferatul meu

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking