Desert banane pane umplute cu caramel si scortisoara

Postat de Cristina82 in Dulciuri
20 Feb 2018 | 2081 vizualizari
Desert banane pane umplute cu caramel si scortisoara

Aceste banane panee sunt super racoroase si gustoase!  Sunt preferatele mele!

Ingrediente

  • 5 banane
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 100 gr scortisoara
  • 397 gr caramel Carnation Nestle (sau ciocolata)
  • 200 gr faina alba
  • 200 gr breadcrumbs (pesmet)
  • 500 ml ulei

Ornat :

  • inghetata de vanilie ( cantitate-dupa cum doriti)
  • caramel(cantitate-dupa cum doriti)

Mod de preparare

Pentru inceput taiem bananele in 3 sau, daca ale voastre sunt mai mari, le puteti taia dupa cum doriti.

Cu coada de la o lingurita foarte mica scoatem miezul din banana cat sa ai loc sa umplii cu caramel, dar cu mare atentie sa nu taiem marginea bananei. Procedam astfel pana terminam toate 5 banane taiate. Umplem bananele cu caramel, iar coaja o dam jos dupa ce scoatem bananele de la congelator timp de 30 minute. Nu umplem cu foarte mult caramel fiindca s-ar putea sa curga atunci cand le tavalesti prin faina, ou si pesmet. 

In boluri separate punem faina, pesmet, zaharul amestecat cu scortisoara, ouale batute bine, iar uleiul preincalzit intr-o tigaie mai inalta.

Scoatem bananele de la congelator dupa 30 min, le dam coaja jos, apoi tavalim una cate una prin faina, ou si pesmet, apoi ii dam drumul in uleiul preincalzit. Nu lasam foarte mult in ulei fiindca foarte repede se rumeneste, punem pe rand cate 5 bucati.

Dupa ce scoatem bananele pane, le punem direct in amestecul de zahar si scortisoara, le tavalim foarte bine, apoi le punem la frigider 30 minute. 

Cand bananele pane sunt gata racoroase, punem inghetata langa ele si pictam cu caramel peste inghetata.

PS: Sa nu le gustati calde ca nu o sa va placa, ideea e sa fie cat mai racoroase!

 

Pofta buna si ne vedem la reteta urmatoare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert banane pane umplute cu caramel si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert verrine cu cirese si mascarpone

Postat de oanapl

Desert verrine cu cirese si mascarpone

Pui la fiert ciresele, in apa cu zahar tos si scortisoara. Le lasi in jur de 3 minute, apoi le iei de pe foc si scurgi lichidul separat. Dizolvi amidonul in acesta, pui iar la foc mic pentru un...

Citeste continuarea

Crinkels cu ciocolata, alune de padure si cocos

Postat de RuxyRux

Crinkels cu ciocolata, alune de padure si cocos

Topim untul de cacao pe baie de aburi si-l lasam putin la racit. Fulgii de ovaz ii macinam si-i facem faina. Rasnim si alunele. Intr-un vas larg, punem pe rand ingredientele uscate, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2018, 20:15
Arata foarte bine desertul tau!
la 20.02.2018, 20:21
la 20.02.2018, 20:21
Interesantă rețetă! Asta e surpriza de ieri?
la 20.02.2018, 20:23
Da Rodiiii! Va multumesc!
la 20.02.2018, 20:25
Suna bine!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking