Desert barcute foietate cu branza si fructe de padure

Postat de madi_marin in Dulciuri
24 Ian 2021 | 1764 vizualizari
Desert barcute foietate cu branza si fructe de padure

Aluat delicios cu unt, crema fina de branza si fructe de padure aromate! Un deliciu! Aluatul poate fi folosit la preparate dulci sau sarate. Inspiratie : ,,Savori Urbane,,.

Ingrediente

  • 375 g faina 000
  • 9 g drojdie proaspata
  • 225 ml apa calda
  • 30 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 3 g sare
  • coaja rasa de portocala
  • 1 pliculet zahar Bourbon
  • 1 pliculet zahar cu aroma de rom

In plus:

  • 100 g unt moale la temperatura camerei
  • 50 g faina

Umplutura:

  • 3 linguri braza dulce
  • zahar dupa gust
  • 1 ou
  • 3 linguri rase de gris
  • 1 pliculet zahar Bourbon
  • fructe de padure congelate

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • zahar

Mod de preparare

Punem in vasul robotului de bucatarie faina cernuta de doua ori, drojdia dizolvata in apa calda, zaharul, uleiul, sarea si aromele si framantam cu carligul special timp de 5 minute .

Aluatul obtinut il strangem intr-o bila si il lasam in acelasi vas, acoperit cu folie alimentara, la crescut, cam 1 ora.

Untul moale se freaca cu faina pana se obtine o crema, pe care o impartim in 3 .

Dupa ce aluatul a crescut , se intinde pe blatul de lucru presarat cu faina.

Se intinde o parte din crema de unt cu faina deasupra, apoi se impatureste in 3 pe lungime, apoi iar in 3 pe latime, pana obtinem un pachetel .

Se lasa la odihnit 5 minute.

Se intinde a doua oara aluatul, se unge iar cu crema de unt si faina, apoi se impatureste ca si prima data si se lasa la odinit 10 minute .

Dupa cea de-a treia  si ultima ungere si impaturire ,se lasa aluatul la odihnit 20 de minute.

Am impartit aluatul in 8 bile de cate 100 g fiecare .

Am intins fiecare bila si am presat-o in mijloc cu un fund de pahar trecut prin faina.

Se amesteca ingredientele pentru crema de branza, mai putin fructele pe care le vom presara deasupra .

Punem crema in fiecare caus format cu paharul, punem deasupra fructele congelate, apoi ungem marginile cu galbenusul amestecat cu lapte si presaram zahar .

Pregatim toate barcutele si le coacem la 190 grade, caldura sus/jos fara ventilatie, timp de 20 de minute.

Sunt foarte bune si calde si reci .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert barcute foietate cu branza si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Moelleux de chocolat

Postat de cristeena20

Moelleux de chocolat

- Procedeul este foarte simplu. Topim ciocolata pe bain marie si o dam deoparte. - Incalzim cuptorul la 210 grade si ungem formele de silicon cu ulei. - Untul se tine la temperatura camerei...

Citeste continuarea

Guguluf ciocolatos

Postat de panacris

Guguluf ciocolatos

Margarina se topește cu ciocolata într-un vas de inox cu fundul gros, sau pe bain marie, apoi se lasă la răcorit. Se adaugă zahărul pudră, zahărul aromat, sarea, pudra de cacao și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2021, 17:34
la 24.01.2021, 17:44
Ce apetisante sunt!
la 24.01.2021, 17:52
Bune!
la 24.01.2021, 17:56
V-ati dat in barcute ?
la 24.01.2021, 18:46
Ce mult imi plac aceste minunatii dulci! Bravo!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking