Ingrediente
- 500 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 1 jumate de lingurita de sare
- 250 ml apa calduta
- 80 ml ulei
- 50 g zahar
- Pentru uns:
- 50 ml apa
- 1 lingura de faina
Mod de preparare
Intr-un bol, punem faina, zaharul, sarea, drojdia, apa si uleiul. Framantam pana obtinem un aluat omogen. Acoperim vasul cu un prosopel, si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul s-a dublat, il scoatem pe masa de lucru. Impartim aluatul in 8 bucati. Intindem aluatul intr-un dreptunghi. Incepem sa rulam strans fiecare dreptunghi pe lungime.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam la dospit pentru aproximativ 30 de minute intr-un loc caldut.
Intre timp pregatim compozitia pentru uns. Intr-un bol, punem faina si apa. Le amestecam pana cu o furculita. Ungem batoanele cu acest amestec.
Introducem tava in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, si le coacem pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand sunt frumos rumenite. Le lasam aproximativ 10 minute la temperatura camerei, iar apoi le ungem cu miere. Sunt delicioase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert batoane cu miere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|