Desert batoane de ciocolata cu miez de fistic

Postat de ancutsa in Dulciuri
7 Sep 2019 | 1473 vizualizari
Desert batoane de ciocolata cu miez de fistic

Ciocolata de casă a avut succes în familia mea, așa că am pregătit niște variațiuni, între care aceste batoane cu un strat alb, un strat negru cu cafea, plus miez de fistic.

Ingrediente

  • Pentru stratul negru:
  • 130 g lapte praf Dr. Oetker,
  • 26 g cacao 20 % grăsime Dr. Oetker,
  • 60 g îndulcitor pudră,
  • 40 ml apă,
  • 65 g unt 82% grăsime,
  • O linguriță cafea măcinată,
  • Pentru stratul alb:
  • 130 g lapte praf Dr. Oetker,
  • 60 g îndulcitor pudră,
  • 40 ml apă,
  • 65 g unt 82% grăsime,
  • 1 linguriță esență de vanilie,
  • Pentru miez:
  • 40 g fistic nesărat, măcinat

Mod de preparare

 

Mai întâi se pregătește miezul de fistic, curățând fisticul de coajă, de pielițe și dându-l la râșniță, pentru a ieși cât mai fin.

 Pentru stratul negru:  se amestecă laptele praf cu cacaoa și cafeaua măcinată, cu o lingură de lemn și apoi se cerne amestecul în alt castron.

Se pregătește o tavă cu folie alimentară, ca să nu se lipească ciocolata.

Separat, se pun la fiert apa cu îndulcitor pudră, lăsând să fiarbă aprox 1 minut, apoi se adaugă untul. Se dă focul mic, amestecând des și se mai lasă să fiarbă maxim un minut, apoi se încorporează amestecul de cacao și lapte praf, omogenizând. Se dă de pe foc, se amestecă energic, întrucât se solidifică repede.

Se toarnă ciocolata în tavă, nivelând cu o spatulă de silicon (este bună pentru că este antiaderentă). Se presară fisticul măcinat și se presează ușor.

Se lasă deoparte, iar acum se prepară stratul alb:  se fierb maxim un minut apa cu îndulcitorul pudră, se încorporază untul și esența de vanilie, apoi și laptele praf, omogenizând. Nu fierbeți mult, pentru a nu ieși fărâmicios. Se dă de pe foc și se întinde peste stratul de fistic.

Se învelește în folie alimentară, se lasă câteva minute pe masă, la răcorit, apoi se dă la frigider până la servire.

 

Când se scoate din formă, se întoarce, iar partea neagră vine deasupra.

Se porționează în batoane. Eu am obținut 6 batoane de câte 100 g.

 

Timp de pregătire: 5 min

Timp de gătire: 6 min

Porții: 6

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/09/batoane-de-ciocolata-cu-miez-de-fistic.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert batoane de ciocolata cu miez de fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Sarmale de post

Postat de Bucataras

Sarmale de post

Mai intai pregatesc frunzele de varza pentru sarmalute. Daca varza este prea sarata, se opareste cu apa clocotita si se lasa frunzele cam 15 minute sa stea in apa.  Orezul se spala in apa...

Citeste continuarea

Tarta cu mac si brinza

Postat de simona72

Tarta cu mac si brinza

Pt blat: punem toate ingredientele, in afara de faina si praf de copt, in robot si le mixam pina se incorporeaza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si le mixam si pe acestea. Compozitia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2019, 19:14
la 07.09.2019, 20:42
Cu siguranta este super delicioasa! Insa nu ai specificat cand incorporezi fisticul!
la 07.09.2019, 21:35
Motan
la 07.09.2019, 21:36
Rocsi, multumesc! Am modificat, fisticul se pune intre straturile de ciocolata!
la 07.09.2019, 23:07
Bune!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking