Desert beigli cu mac

Postat de Zamfira in Dulciuri
8 Noi 2015 | 18333 vizualizari
Desert beigli cu mac

Un beigli bun, bun de pregătit în orice perioadă a anului. Reţeta o ştiu de la mama, garantez pentru calitate. Îi mulţumesc pentru multele ocazii în care ne-a alintat cu minunatele beigli-uri cu umplutură de mac sau nucă. Merită să-l încercaţi, baftă şi poftă bună!

Ingrediente

Aluat:

  • 600 g făină
  • 280 g unt
  • 3 ouă
  • 10 g drojdie
  • smântână
  • sare
  • zahăr si lapte pentru drojdie

Umplutura:

  • 1 1/2 cană apă (250 ml apă)
  • 400 g zahăr
  • 500 g mac măcinat
  • 100 g stafide (opţional)
  • 2 albuşuri
  • coaja de la 2 lămâi
  • 2 zahăr vanilinat
  • 2 fiole rom

Pentru uns:

  • 2 gălbenuşuri
  • 1 plic zahăr vanilinat

Mod de preparare

Aluat: Punem drojdia proaspătă la dospit cu o linguriţă de zahăr şi putin lapte călduţ.

Cernem făina, adăugăm puţină sare, untul, 2 gălbenuşuri, drojdia dospită şi smântână cât sa ajute aluatul să fie moale şi pufos. Lăsăm aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Fierbem apa cu zahărul pentru a obţine un sirop moale, adăugăm macul măcinat, fierbem totul 3-4 minute. Dacă compoziţia este prea tare se mai poate adăuga apă pană când devine păstoasă, uşor de întins. Batem cele două albuşuri şi adăugăm spuma în compoziţia de mai sus când încă mai este caldă. Adăugăm coaja de la lămâi, fiolele de rom si zahărul vanilinat. Lăsăm să se răcească.

După ce aluatul a dospit, îl împărţim în 5 porţii. Întindem fiecare porţie (ca şi foaia de cozonac) ungem cu pasta de mac. Rulăm uşor şi-l aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. La fel procedăm şi cu celelate 4 porţii de aluat. Cu o furculiţă facem câteva găuri pe fiecare beigli. Amestecăm 2 gălbenuşuri cu un plic de zahăr vanilinat şi ungem cu o pensulă fiecare beigli.

Punem tava în cuptorul preîncălzit pentru 20 minute cu focul mai tare, timp în care nu deschidem uşa cuptorului, după care reducem intensitatea focului. Timp total de coacere 40-45 minute, facem proba cu scobitoarea. Lăsăm beigli să se răcească şi apoi tăiem felii frumoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert beigli cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert baigli/cozonac unguresc

Postat de CameliaComan

Desert baigli/cozonac unguresc

Punem faina intr-un bol incapator. Adaugam putin lapte cald peste drojdie. Amestecam cu o lingurita pana se dizolva. Taiem untul tinut la temperatura camerei, in bucatele potrivite si il adaugam...

Citeste continuarea

Desert baigli

Postat de andaoana

Desert baigli

In primul rand, trebuie sa va spun ca din cantitatile date, mi-au iesit 2 cozanaci unguresti, unul cu nuca si unul cu mac.  Intr-un bol, punem faina impreuna cu margarina taiata cubulete...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2015, 15:28
bunnnnnnnn
la 08.11.2015, 15:35
Ce buni sunt astia!
la 08.11.2015, 15:38
Sunt tare buni Multumesc!
la 08.11.2015, 15:59
la 08.11.2015, 16:58

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking