Ingrediente
- 15 piscoturi
- 150g nuca
- 150ml lapte
- 2 linguri cacao
- 75g unt
- esenta de rom
- esenta de cafea(optional)
- 15 napolitane mici
- 1 lingura de zahar
- Pentru tavalit:
- cacao
- nuca de cocos
Mod de preparare
Trecem piscoturile cu nuca printr-un robot de bucatarie, apoi rasturnam totul intr-un bol si adaugam cacaua.
Separat, intr-un ibric punem laptele pe foc impreuna cu zaharul si untul si lasam pana da primul clocot, adaugam si esenta de rom si/sau cafea dupa gust, dupa care turnam totul peste ingredientele din bol.
Omogenizam totul bine si dam compozitia la rece pentru 20 minute.
Dupa acest timp, luam cate o bucata de aluat, formam cate o biluta in podul palmei, adaugam in centrul cate un cubulet de napolitana si jumatate din ele le trecem prin cacao, jumatate prin nuca de cocos.
Se mai pot umple cu visine din visinata/compot sau cu ce va place!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bilute rapide cu nuca si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|