Desert biscuiti cu fulgi de ovaz si mango uscat

Postat de ctlina in Dulciuri
13 Mar 2018 | 2616 vizualizari
Desert biscuiti cu fulgi de ovaz si mango uscat

Ce-mi plac biscuitii cu fulgi de ovăz, sunt ideali dimineata la micul dejun sau in timpul zilei pentru o gustare.. M-am inspirat de la reteta Biscuiti australieni ANZAC. Acesti biscuiti au devenit celebri în Primul Război Mondial, când făceau parte din rația soldaților care alcătuiau corpul militar expediționar venit din Australia și Noua Zeelandă, corp care a luptat inițial în bătălia de la Gallipoli.     https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/biscuiti-cu-ovaz-si-mango-uscat.html

Ingrediente

  • 140 g de faina
  • 100 g de zahar
  • 80 g de alune macinate
  • 100 g de fulgi de ovăz
  • 60 g mango uscat
  • 20 g de apa calda
  • 80 g fulgi de ciocolata
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • ½ lingurita de bicarbonat
  • 140 g de unt

Mod de preparare

Amestecati faina, zaharul, alunele macinate si fulgii de ovaz.

Taiati mango-ul uscat in bucatele.

Topiti untul, cu apa si adaugati mango-ul taiat. Lasati sa se raceasca cateva minute.

Turnati amestecul racit peste faina, adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, fulgii de ciocolata.

Amestecati.

Faceti bule din aluat de marimea unei nuci.

Aplatizati-le usor si puneti-le pe o tava acoperita cu foaie de copt sau silicon.

Coaceti 15 -20 de minute in cuptorul incins la 180°C.

Puneti-i la racit pe un gril, vor deveni crocanti si se conserva foarte bine intr-o cutie metalica.

Bun biscuit !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu fulgi de ovaz si mango uscat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clatite

Postat de autodiag

Clatite

Ouale, praful de sare, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, laptele si apa minerala si se omogenizeaza. Faina se adauga treptat pana cand...

Citeste continuarea

Cornuri cu gem si miez de nuca

Postat de Ina

Cornuri cu gem si miez de nuca

Punem ingredientele pentru aluat  in masina de paine, pe program de framantat si dospit. Pregatim umplutura, amestecand gemul de prune cu miezul de nuca prajit si maruntit  si cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2018, 22:25
Pot sa mananc doar mango ?
la 13.03.2018, 22:36
Delicioși, biscuiții tăi,Cătălina!
la 13.03.2018, 22:37
da Cleme poti, au si ciocolata
la 13.03.2018, 22:38
miltumesc Rodica
la 13.03.2018, 22:54

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking