Desert biscuiti cu migdale bicolori

Postat de ctlina in Dulciuri
14 Dec 2019 | 1626 vizualizari
Desert biscuiti cu migdale bicolori

Am plecat de la reteta clasica de cornulete cu migdale si am adaugat un pic de cacao pentru a obtine un efect bicolor. Reteta validata de colegii mei de serviciu si de colegii de scoala ai fiului meu Dorian. Am facut forme diverse si  litere pentru a sarbatori plecarea la pensie a unei colege dragi. Va recomand sa folositi un unt scump de calitate si veti vedea diferenta. https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/biscuiti-cu-migdale-bicolori.html

Ingrediente

  • 350 gr faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 gr unt moale de calitate @Échiré
  • 125 gr de pudra de migdale
  • 70 gr de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • zahar pudra

Mod de preparare

Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos. Adaugati pudra de migdale si incorporati faina.

Puneti cacaoa la sfarsit si amestecati leger apasand aluatul pe planul de lucru fainat. Puneti aluatul 30 de minute la rece.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Scoateti aluatul si-ntindeti o foaie .

Formati biscuitii cu forme si puneti-i pe placi acoperite cu hartie de copt.

Dati la cuptor timp de 12-15 minute.

Scoateti biscuitii si presarati deasupra zahar pudra cand sunt inca calzi.

Am decorat cu vopsea de aur comestibila.

Conservatii intr-un borcan din sticla sau intr-o cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu migdale bicolori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cozonaci framantati la masina de facut paine

Postat de Pungasa_Rogue

Cozonaci framantati la masina de facut paine

Ingredientele pentru aluat se pun in masina in ordinea in care le-am prezentat si se seteaza masina la programul pentru framantat. Intre timp se taie rahatul, se sparg, se aleg si se maruntesc...

Citeste continuarea

Raffaello home edition

Postat de simona72

Raffaello home edition

Pentru aluat: se mixeaza ouale intregi impreuna cu sarea si indulcitorul. Se adauga untul topit, laptele, vanilia, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se mixeaza la viteza mica pana la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2019, 17:39
Buni rău cu migdale!
la 14.12.2019, 18:26
la 14.12.2019, 18:28
Tare buni, cu migdale...!
la 14.12.2019, 19:43
la 14.12.2019, 20:01
Buni!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking