Desert biscuiti cu unt de arahide, de post

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
20 Dec 2018 | 3925 vizualizari
Desert biscuiti cu unt de arahide, de post

Daca tot suntem in perioada postului, am pregatit niste biscuiti super deliciosi si aromati. Cand l-am servit pe primul, gandul mi-a zburat la turta dulce, la iarna, la sarbatori, atat de minunati au iesit. Oricum eu iubesc biscuitii pregatiti in casa, imi place sa am mereu cativa, ca atunci cand simt nevoia sa rontai ceva, sa ii am la indemana.

Ingrediente

  • 150 gr unt de arahide
  • 30 ml ulei de cocos
  • 3 linguri zahar brut
  • 100 ml lapte de migdale
  • 220-250 gr faina
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita vanilie
  • zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un bol puneti untul de arahide si uleiul de cocos de la temperatura camerei, zaharul brut si mixati bine, pana ce totul devine precum o crema fluida. Adaugati laptele de migdale, amestecati bine. Puneti coaja rasa de portocala, vanilia, scortisoara. La final incorporati faina cernuta, treptat. Mixati pana se intareste, apoi framantati cu mana. Trebuie sa obtineti un aluat omogen si usor de modelat. Rupeti bucatele din aluat si formati bilute. Le asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt. Introduceti biscuitii in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 15-17 minute. Dupa acest timp, ii scoateti din cuptor, ii lasati 5 minute sa se racoreasca, apoi ii transferati intr-o caserola cu capac. Dupa ce se racesc complet, ii pudrati cu putin zahar. Din aceasta cantitate mi-au iesit 30 de biscuiti. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu unt de arahide, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cornuri pufoase cu fineti

Postat de reisnaor_2006

Desert cornuri pufoase cu fineti

       Dizolvam pliculetul de drojdie in 2-3 linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale...

Citeste continuarea

Pariziene cu mar

Postat de caroline

Pariziene cu mar

Mai intai incepem cu aluatul deoarece trebuie lasat la dospit. Incalzim apa si adaugam zaharul si varful de sare.Amestecam pana ce zaharul se va topi.Punem uleiul ,drojdia si cateva linguri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2018, 20:22
Ce bune sunt lângă cafea
la 20.12.2018, 20:23
Rocsi vreau si eu câțiva biscuiți
la 20.12.2018, 20:27
Ce buni ar fi mâine lângă cafeaua mea!
la 20.12.2018, 20:34
Am si eu niste unt din asta...si chiar nu stiu ce sa fac cu el....mai ales ca ai mei zic ca iar fac teste pe ei...
la 20.12.2018, 20:35

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking