Desert biscuiti cu unt de arahide / Ghriba Lbahla

Postat de ctlina in Dulciuri
12 Aug 2017 | 2248 vizualizari
Desert biscuiti cu unt de arahide / Ghriba Lbahla

Ghriba este o patiserie marocana ușor de facut, servita în mod tradițional cu ceai de menta sau cafea la petreceri sau de sarbatori. Aceasta reteta cade foarte bine, dupa reteta africana -Pui cu sos de arahide -imi ramanea un pic de unt de arahide. Iata o buna ocazie sa-l folosesc :). https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/biscuiti-cu-unt-de-arahide-ghriba-lbahla.html

Ingrediente

  • 250 g de faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 80 g de zahar
  • 150 g unt de arahide
  • 75 ml de ulei
  • alune pentru decor

Mod de preparare

Amestecati faina, zaharul, praful de copt si untul de arahide.

Adaugati treptat uleiul si amestecati pentru a forma un aluat.

Formati bile, puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele.

Decorati cu o aluna fiecare biscuit.

Coaceti 15-20 minute, in cuptorul preincalzit la 180°C.

Acesti biscuiti sunt foarte parfumati, dar in acelasi timp fragili si foarte consistenti  :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu unt de arahide / Ghriba Lbahla" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac floare cu nutella

Postat de caroline

Cozonac floare cu nutella

Punem intr-un ibric 100 ml lapte caldut, cubul de drojdie si 3 linguri cu varf cu faina. Amestecam bine si lasam acoperit pentru 10 minute, pana ce drojdia a crescut. Intr-un castron punem...

Citeste continuarea

Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata

Postat de RuxyRux

Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata

Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Untul se topeste si se amesteca cu branza dulce si apoi cu iaurtul, vanilia, esenta de rom si ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2017, 09:47
la 12.08.2017, 09:51
Delicatese din alte zări...!
la 12.08.2017, 10:58
servesc cu placere!
la 12.08.2017, 13:25
Le voi incerca
la 12.08.2017, 14:25
Minunați!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking