Desert biscuiti melci bicolori

Postat de ctlina in Dulciuri
20 Dec 2018 | 2896 vizualizari
Desert biscuiti melci bicolori

De cand vroiam sa-i fac acesti biscuiti bicolori in forma de melc... Foarte incantata de rezultat, sunt buni si frumosi.     https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/biscuiti-melci-bicolori.html

Ingrediente

  • 300 g de faina
  • 60 g de amidon de porumb - maïzena
  • 130 g de zahar
  • 200 g de unt moale
  • 2 galbenusuri + 1 albus de ou
  • esenta de vanilie
  • 35 g de cacao pudra (fara zahar)

Mod de preparare

In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, amidonul de porumb, zaharul si amestecati.

Adaugati untul taiat bucatele, galbenusurile treptat si amestecati.

Impartiti aluatul obtinut in 2.

Incorporati pudra de cacao in jumatate si vanilia in cealalta jumatate.

Cu un sucitor intindeti aluatul alb intr-un dreptunghi. L-am intins pe un film alimentar fainat si l-am dat la rece. Intindeti la fel aluatul cu caccao. Era foarte dur si friabil, l-am pus din nou la robot si am adaugat jumatate de albus de ou. Amestecati 2 minute. Perfect si usor de intins, la fel pe un film alimentar..

Scoateti aluatul alb, ungeti-l cu albusul de ou ramas si rasturnati peste el aluatul cu cacao.

Presati bine si rulati strans. Puneti ruloul obtinut in film alimentar si dati la rece cel putin 30 de minute.

Incalziti cuptorul la 170°C.

Scoateti ruloul si taiati felii de 0,5-1 cm.

Puneti-le pe 2 placi acoperite cu foaie de silicon sau hartie de copt.

Veti obtine 35-40 de biscuiti.

Coaceti timp de 12 -14 minutes. Puneti-i pe un grill sa se raceasca.

Conservati biscuitii intr-o cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti melci bicolori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gomboti cu prune

Postat de Bianca20

Gomboti cu prune

Se pun la fiert cartofii. Se curata cand se racesc si se piseaza sau se dau prin blender. Vor iesi lipiciosi prin blender dar vor fi buni pentru compozitie. Se adauga ouale, grisul, faina si se...

Citeste continuarea

Desert bezele cu cacao si nuci

Postat de katty

Desert bezele cu cacao si nuci

Punem samburii de nuca intr-o tava pe hartie de copt si ii  uscam la temperatura mica, apoi ii taiem cu cutitul in bucatele mai mici. Mixam albusurile cu praful de sare, apoi cu zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2018, 23:47
Ce de melci in prag de sarbatoare....
la 20.12.2018, 23:51
la 20.12.2018, 23:58
la 21.12.2018, 05:38
Arată fain!
la 21.12.2018, 06:39
Buniiii

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking