Ingrediente
- 300 gr de faina
- 140 gr de zahar pudra (sau zahar tos mixat)
- 200 gr de unt de calitate frantuzesc @Échiré
- 2 oua
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 varf de sare
- 100 g de ciocolata neagra
- nuca de cocos rasa
Mod de preparare
Am mixat zaharul tos timp de 2 minute.
Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos.
Adaugati treptat ouale si sarea.
Incorporati treptat faina si formati aluatul.Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o presa de biscuiti (sau intr-un posch solid).
Presati si faceti apoi forme: litere, carligi, potcoave, batonase..
Am facut cateva litere pentru a sarbatori la serviciu plecarea la pensie a unei dragi colege.
Puneti-i pe o placa acoperita cu o foaie de copt.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Puneti-i la rece pana cand cuptorul se-ncalzeste- 10-15 minute.
Dati la cuptor pentru 12-15 minute.
Lasati-i sa se raceasca pe un grill.
Topiti ciocolata la "bain-marie".
Decorati biscuitii la un capat sau la ambele capete cu ciocolata. Presarati (sau nu) nuca de coccos peste ciocolata.
Conservati-i intr-un borcan din sticla sau intr-o cutie metalica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti Spritz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|