Desert biscuti spritati, cu cacao si glazurati cu ciocolata

Postat de RODIMUR in Dulciuri
15 Sep 2018 | 5458 vizualizari
Desert biscuti spritati, cu cacao si glazurati cu ciocolata

Când eram mică îmi plăceau numai biscuiții cu cacao. Nu știu de ce, probabil mâncasem înainte astfel de biscuiți și îmi plăcuseră în mod deosebit... Încă de când tot fac biscuiți șprițați ("ciucălăi") mă bate gândul să adaug cacao în aluat, ca să văd cum sunt. Acum a venit timpul pentru asemenea experiment și mă declar foarte mulțumită. Biscuiții șprițați cu cacao sunt foarte buni (poate și pentru că nu am exagerat cu acest ingredient nou adăugat, ca să nu fie amărui!) mai ales că, pentru aspect, i-am glazurat cu ciocolată albă. Din ingredientele de mai jos am făcut 78 de biscuiți, de aproximativ 8 cm lungime. Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care aluatul a stat în frigider, ca să se întărească.

Ingrediente

  • 200 grame de untură de porc
  • 100 ml smântână grasă
  • 200 grame de zahăr tos fin
  • 2 ouă
  • 1 plic de vanilie
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1/2 linguriță de sare fină
  • 20 ml de esență de rom
  • 500-550 grame de făină albă
  • Pentru decor:
  • 100 grame de ciocolată albă menaj
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui (pentru topit ciocolata)

Mod de preparare

Se mixează untura cu: zahărul tos, sarea, vanilia, ouăle, smântâna și esența de rom.

Separat se amestecă făina cu praful de copt și cacaua, până ce se uniformizează și apoi se încorporează în compoziția cu untură. Se frământă aluatul până ce devine elastic, legat și nelipicios, potrivit de moale. Se pune aluatul, aplatizat, într-o folie alimentară și se dă la frigider pentru 1-2 ore, ca să se întărească.

Se atașează dispozitivul de făcut biscuiți șprițați, la vechea mașină de tocat.

Când aluatul s-a întărit, se scoate din frigider și se trece prin mașina de tocat cu dispozitivul montat, pentru a face biscuiți, cu dimensiunea și forma dorită.

Se pun biscuții într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru 15-18 minute.

După acest interval de timp, se scot biscuții din cuptor și se lasă să se răcorească.

Între timp se pregătește ciocolata pentru decor. Se mărunțește ciocolata și se topește la bain-marie, cu 3 linguri de ulei de floarea soarelui. Când ciocolata s-a topit complet, se toarnă în șpriț și se decorează biscuiții.

După ce biscuiții s-au răcit complet și ciocolata decor s-a întărit, se depozitează în cutii (de carton, sticlă, sau metal) și se păstrează mult timp într-un loc răcoros și uscat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuti spritati, cu cacao si glazurati cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (45)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gogosele cu dovlecel si smantana

Postat de Constelatialeu

Gogosele cu dovlecel si smantana

Se rade dovlecelul, se stoarce de zeama. Intr-un castron se pune dovlecelul ras, se adauga sarea, ouale, zaharul si smantana si se amesteca bine, apoi se adauga faina si se omogenizeaza. Se pune...

Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de Creatsa

Crema de zahar ars

Pune pe foc intr-o forma de yena (20 cm diametru) zaharul pana prinde o culoare aurie.(Mare atentie sa nu se arda) Cat este lichid caramelul distribuie-l uniform pe peretii vasului si lasa-l la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2018, 14:19
foarte buni si frumosi
la 15.09.2018, 14:35
Mulțumesc frumos, Cătălina!
la 15.09.2018, 14:35
la 15.09.2018, 14:48
super
la 15.09.2018, 14:54
Mulțumesc frumos, Bya!

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking