Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

Postat de Sim0naWorld in Dulciuri
18 Mar 2015 | 3742 vizualizari
Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)

Inspiratie: http://retetepapabun.ro/cornuri-de-bratislava-pozsonyi-kifli/ http://www.bucataras.ro/retete/cornuri-de-bratislava-pozsonyi-kifli-34045.html Multumesc Gaby!

Ingrediente

Aluat:

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 30 g zahar pudra
  • 10 g drojdie uscata
  • 200 ml lapte dulce
  • 200 g unt
  • 1 lingurita rasa sare

Umplutura:

  • 100 g nuca macinata
  • 100 g mac
  • 60 g stafide
  • coaja rasa lamaie
  • 150 g zahar pudra
  • 150 ml apa
  • 1 ou ptr uns

Mod de preparare

Mai intai am pregatit aluatul: laptele l-am incalzit usor, apoi am pus drojdia in el, lasand la dospit pentru vre-o 5 minute. Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca.

Intr-un bol am cernut faina, am adaugat zaharul pudra, sarea, ouale, amestecand cu o spatula. Am adaugat laptele, amestecand bine. La final am pus treptat untul topit si racit, si am framantat cu mana aluatul. La mine a mai fost nevoie sa pun faina, cca vre-o 50-70 g, pentru a incorpora tot untul. Cantitatea de faina poate varia in functie de tipul fainii, de cantitatea de apa pe care o are untul sau de marimea oualor, deci daca mai este nevoie mai suplimentati, atata cat sa iasa un aluat legat si usor de manevrat. Aluatul l-am dat la rece cat m-am ocupat de umpluturi.

Am pregatit doua boluri, intr-unu am pus nuca, in celalalt macul. Cantitatea de stafide am impartit-o egal, la fel si coaja rasa de lamaie. Intr-un ibric am pus apa si zaharul pudra si l-am pus pe foc, lasandu-l sa fiarba cca 2-3 minute. Siropul l-am turnat treptat in cele doua boluri, amestecand mereu in compozitii.

Am scos aluatul de la rece, l-am impartit in bilute de 32 g (27 bucati mi-au iesit mie). Fiecare biluta am aplatizat-o, apoi cu sucitorul am intins-o, dandu-i forma ovala. In mijloc am pus cate o lingurita de umplutura, apoi am rulat, i-am dat forma de potcoava, si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt.   

Cu ajutorul unei pensule le-am uns cu galbenus, lasandu-le sa se usuce, iar inainte de a le baga la cuptor le-am uns cu albus.

Am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, lasandu-le pana s-au rumenit frumos, fara a se arde, in cazul meu 25 minute.

Au iesit minunate!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pozsonyi kifli - Cornuri Bratislava (reteta de la Bunica mea)

Postat de Mokuska

Pozsonyi kifli - Cornuri Bratislava (reteta de la Bunica mea)

Faina se amesteca cu drojdia si zaharul, dupa care framantam cu untul nu foarte moale pana capatam o consistenta ca grisul.  Galbenusurile batute cu 200 ml lapte rece si 1/4 lingurita de...

Citeste continuarea

Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci

Postat de TAB1TA

Cornuri de Bratislava sau pozsonyi kifli cu magiun de prune si nuci

Aluatul: Se incalzeste putin lapte, se pune drojdia in el si se lasa la dospit 5 minute. Intr-un bol se pune faina, maiaua dospita, ouale, zaharul, untul topit si racit, sarea si laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2015, 10:17
pfu ca faine ti-au mai iesit! multumesc si eu frumos, pentru incredere! ps. am pacalit-o si pe asta! ))
la 18.03.2015, 10:26
la 18.03.2015, 10:33
Gaby ) m-ai "pacalit" de cand m-ai adus aici.. ca doar stii ca de dragu tau am venit, da?! Reteta am facut-o de mult.. sa tot fie vre-un an juma` dar a durat postatu`
la 18.03.2015, 10:36
)))) muah!
la 18.03.2015, 10:36
vaai, de cand ma urmaresc cornurile astea si tot n-am reusit sa le fac pana una alta gust de la tine arata grozav!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking