Ingrediente
- Blat de tort cu cacao si nuci:
- 4 oua
- 1 praf de sare
- 8 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- esenta de vanilie
- 15 g cacao
- 150 g faina
- 60 g nuci taiate grosier
- Diametru tava: 20 cm
Mod de preparare
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun cacaua si faina (treptat) si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Se incorporeaza nucile taiate grosier. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute. Cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.
Blatul de tort cu cacao si nuci se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert blat de tort cu cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|