Reteta simpla pentru un blat de tort perfect

Postat de Patricia_Iordache_79 in Dulciuri
25 Iul 2013 | 617884 vizualizari
Reteta simpla pentru un blat de tort perfect

Probabil multe/multi dintre voi stiti sa faceti un blat de tort. Sunt convinsa ca fiecare are o reteta de blat care i se pare usor de facut, rapida si "sigura". Eu am incercat mai multe tipuri de blat pentru tort insa, aceasta reteta este din punctul meu de vedere PERFECTA! Iese un blat pufos, nu este nevoie de praf de copt si nu se "prabuseste" dupa ce il scoti din cuptor. De aceea m-am gandit sa va povestesc despre ce este vorba. Pentru aceasta Reteta simpla pentru un blat de tort perfect ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, apa rece, zahar, faina.

Ingrediente

Ingrediente Reteta simpla pentru un blat de tort perfect
  • 5 oua
  • 5 linguri apa rece
  • 10 linguri cu varf de zahar
  • 10 linguri faina
  • putina sare
  • putin unt pentru uns forma
  • hartie de copt

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta simpla pentru un blat de tort perfect

Este foarte important ca prima data sa ne pregatim toate ingredientele masurate si forma in care vom coace blatul.

Prima data decupam hartia de copt pentru a tapeta forma. Veti vedea in imagini cum trebuie sa arate forma tapetata cu hartie de copt.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le presaram cu un praf de sare si incepem sa le mixam pana devin spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam aproximativ 5-7 minute pana obtinem o bezea care nu curge atunci cand intoarcem castronul.

Se adauga galbenusurile, toate o data, adaugam si apa si amestecam usor.

Pornim cuptorul la 180 grade astfel incat pana terminam de facut blatul, acesta sa fie incins.

Cernem faina (si cacao - daca vrem un blat negru). Adaugam treptat toata faina (cacao) si amestecam usor, de jos in sus, cu o spatula, pana se incorporeaza perfect. 

Turnam compozitia in forma tapetata cu hartie de copt, scuturam usor forma astfel incat aluatul sa se "aseze" si punem la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute pana ce trece testul scobitorii.

Primele 15 minute nu deschidem usa cuptorului ca sa nu oprim blatul din crescut.

Il scoatem din forma, il asezam pe un gratar si il lasam sa se raceasca pana a doua zi. 

A doua zi il taiem in 3 parti egale si il umplem cu diferite creme.

Odata pregatit acest blat de tort, poti opta pentru varianta de Tort cu ciocolata si crema de mascarpone sau Tort cu mure si ciocolata, absolut delicios si reconfortant. 

Iti recomandam si reteta de Blat de tort cu amidon, in varianta fara cacao.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta simpla pentru un blat de tort perfect" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (98)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert poale-n brau – placinte moldovenesti

Postat de gaby_d

Desert poale-n brau – placinte moldovenesti

Intr-un bol marisor, pune drojdia, 4-5 linguri din faina, o lingurita zahar. Incepe sa torni, putin cate putin, apa calda, pana o incorporezi toata si ai un amestec omogen in care drojdia e...

Citeste continuarea

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza proaspata de vaci

Postat de AlexTeacher

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza proaspata de vaci

reteta de preparare a papanasilor  Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Intr-un castron incapator pune branza proaspata, oul, zaharul-atat cel normal cat si cel vanilat, esenta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2013, 17:35
Ce frumos a iesit!!!
la 25.07.2013, 17:37
Foarte frumos arata!
la 25.07.2013, 17:38
Super este!
la 25.07.2013, 17:38
Dea...multumesc!
la 25.07.2013, 17:39
Costeo...pana la urma iti place sau nu? Ca vad ca inainte de floricica e un semn cu degetul in jos.

Vezi toate comentariile (98)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking