Desert bomboane cu nuca de cocos, curmale si ciocolata fara zahar

Postat de privatelaura in Dulciuri
1 Aug 2019 | 2979 vizualizari
Desert bomboane cu nuca de cocos, curmale si ciocolata fara zahar

Cafeaua ar fi mai savuroasa alaturi de aceste bomboane cu nuca de cocos, curmale si ciocolata fara zahar. Sunt moi, cremoase, dulci si savuroase, dar si mai important din ingrediente putine si bune.

Ingrediente

  • 250 gr curmale desamburite (uscate)
  • 100 ml apa calda
  • 100 gr fulgi uscati de nuca de cocos (din cei mari)
  • 1 praf sare
  • 3 lg mari cu ulei de cocos
  • 50 gr fulgi de ovaz
  • 200 gr banuti de ciocolata Green Sugar
  • 20 - 30 ml apa clocotita

Mod de preparare

Curmalele se pun la hidratat intr-un bol cu apa calda. Se pot lasa de seara pana dimineata.

Intr-un blender incapator, se pun curmalele hidratate, cu tot cu sucul lasat in bol. Se adauga fulgii mari de nuca de cocos, un praf de sare si uleiul de cocos. Se paseaza bine pana se obtine o crema densa, lipicioasa. Se adauga fulgii de ovaz si se mai paseaza o data.

Compozitia obtinuta se pune intr-un vas, se acopera cu o folie alimentara si se pune in frigider, timp de o ora.

Dupa acest timp, se scoate de la frigider, cu mana umezita, se formeaza mici bile din compozitie.

Se pun in congelator pana in momentul glazurarii.

Separat, intr-un vas, se pun la topit banutii de ciocolata cu Green Sugar. Va recomand sa folositi cuptorul sau baia de aburi. Odata topita ciocolata, se adauga cate putin apa clocotita, amestecand energic, pana se omogenizeaza si devine fina si cremoasa. Se scot bilutele din congelator, se scufund usor in glazura de ciocolata, apoi se scot pe un platou prevazut cu hartie de copt.

Se lasa 15-20 minute la temperatura camerei, apoi se pun la rece, in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane cu nuca de cocos, curmale si ciocolata fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clatite cu umplutura de dovleac placintar

Postat de Pungasa_Rogue

Clatite cu umplutura de dovleac placintar

Umplutura: Dovleacul se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie, dupa care se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama pe care o lasa in cratita. Se lasa sa se raceasca,...

Citeste continuarea

Prajitura cu gem de piersici si nuca macinata

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu gem de piersici si nuca macinata

Mai intai pregatim toate ingredientele sa le avem la indemana. Intr-o craticioara punem la topit margarina. Cat timp se topeste margarina, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2019, 10:20
bune bune
la 01.08.2019, 10:24
Ce de bumboane coconoase ne-ai adus.....
la 01.08.2019, 10:36
la 01.08.2019, 11:28
Va multumesc! Sper sa fie de folos si celor care au restrictie la zahar.
la 01.08.2019, 11:44
Ce ingrediente faine ai folosit! Ia să fac și eu!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking