Desert bomboane fondante cu visine

Postat de katty in Dulciuri
23 Ian 2021 | 2581 vizualizari
Desert bomboane fondante cu visine

Este prima data cand am incercat sa fac asemenea bomboane, asa ca rezultatul nu a fost chiar ce am visat. Adica sunt niste reguli care trebuie respectate strict daca vreti sa fie perfecte. Fondantul meu a iesit putin mai tare decat ar fi trebuit, deci ceva mai greu de manevrat. Nu sunt ele perfecte, dar sunt minunate la gust. Din aceasta cantitate am obtinut 30 de bomboane. Retete festive de iarna

Ingrediente

  • 500 gr zahar
  • 250 ml apa
  • 50 gr glucoza solida
  • 1 lingurita colorant din sfecla(300 ml suc de sfecla, 1 lingura zahaar)
  • 150 gr nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • visine din visinata fara samburi
  • vanile
  • 70 gr ciocolata alba+2 linguri lapte pentru decor

Mod de preparare

Pregatim fondantul. Intr-o craticioara punem zaharul, glucoza rupta bucati si apa.Acoperim vasul cu un capac si  fierbem la foc mare pana obtinem un sirop gros.Cat timp? Daca avem un termometru e foarte simplu: pana 116 grade. Daca nu avem termometru incercam periodic siropul dupa ce a clocotit cam 10 minute, astfel: picuram putin sirop intr-o farfuriuta cu putina apa, iar bila formata trebuie sa poata fi modelata intre degete. Cand siropul a fiert suficient, dam craticioara jos si golim siropul in vasul in care il vom mixa. Lasam siropul sa se raceasca pana undeva sub 50 de grade, adica atunci cand introducem un deget in sirop sa il simtim putin caldut. Mixam siropul cu paletele de la mixer. Cat? Pana siropul se transforma in pasta si paletele nu mai merg. Putem sa facem bomboanele atunci sau sa pastram pasta pana a doua zi intr-o punga la frigider. Impartim pasta formata in 2 parti. O jumatate din pasta o punem intr-un vas si o vom topi la bain-marie impreuna cu colorantul din sfecla. Daca ni se pare ca fondantul este prea gros punem adauga 1-2 lingurite apa. Pentru colorantul din sfecla am stors 300 ml suc de sfecla pe care l-am fiert impreuna cu zaharul pana a scazut  la jumatate. Pastrati colorantul la frigider intr-un borcan inchis ermetic. Daca doriti puteti folosi coloranti artificiali. Cealalta jumatate de pasta o punem intr-un vas impreuna cu nuca macinata, pe care am rumenit-o usor in cuptor, vanilia si cacaua. Frecam bine compozitia pana devine omogena. Impartim pasta formata in bucati egale(ale mele au avut 16 gr fara visina). Pe fiecare bucata punem o visina fara sambure si o modelam sub forma de bila. Dupa ce am modelat toate bilele este momentul sa incalzim fondantul cu colorant. Cu ajutorul a doua furculite, trecem fiecare bila prin fondant. Scoatem bomboanele pe un  grilaj sub care am pus hartie de copt pentru a se scurge surplusul. Dupa ce bomboanele s-au uscat topim la bain-marie sau microunde ciocolata alba cu laptele si decoram bomboanele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane fondante cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Inghetata de casa

Postat de Pungasa_Rogue

Inghetata de casa

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din zahar, laptele, esenta si untul. Se fierb la foc iute, amestecand continuu. Dupa ce se topeste untul, se adauga...

Citeste continuarea

Choux a la creme cu dulceata de zmeura

Postat de Valclaudia

Choux a la creme cu dulceata de zmeura

Cuptorul se preincalzeste la 200 grade. Apa se pune la fiert cu praful de sare. Cand atinge punctul de fierbere tragem cratita deoparte, punem toata cantitatea de faina proaspat cernuta,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2021, 23:11
Ce drăguțe sunt...!
la 23.01.2021, 23:44
Miez-ui , baza !!!
la 24.01.2021, 00:00
minunatii dulci
la 24.01.2021, 01:13
la 24.01.2021, 08:17

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking