Desert bomboane raw

Postat de Zamfira in Dulciuri
12 Apr 2018 | 4391 vizualizari
Desert bomboane raw

Ingrediente

  • 250 g curmale
  • 200 g stafide (galbene, maro, roșii)
  • 100 g fulgi nucă de cocos
  • 100 g nuci măcinate (caju, alune de pădure sau migdale)
  • 2 lingurițe cacao
  • 1 lingură unt de arahide
  • 6 linguri fulgi de ovăz(măcinate sau mărunțite)
  • caise confiate
  • vișine, cireșe amare
  • esență de vanilie, rom
  • apă plată (aproximativ 300 ml, depinde de consistența pastei de curmale cu stafide)

Mod de preparare

Punem in blender curmalele și stafidele, mixăm 2-3 minute până când obținem o pastă lipicioasă. Această compoziție reprezintă baza pentru bomboane. Adăugăm apă plată puțin câte puțin pentru a subția compoziția, consistența trebuie să fie destul de moale pentru a permite și celorlalte ingrediente să se încorporeze.

Împărțim compoziția în trei părți egale și adăugăm din ingredientele de mai sus (după preferință, 1. nuci de cocos, cacao, ovăz , 2. nuci, ovăz, unt de arahide, 3. nuci, ovăz, cacao, ștevie, 4. nuci, ovăz și diferite esențe). În mijlocul bomboanelor punem câte o caisă sau cireașă amară.

Formăm bile de mărimea unei nuci și le dăm prin fulgi de cocos, nuci măcinate sau cacao. Menționez că, bomboanele cu aromă de cacao, necesită o lingură de fulgi ștevie sau o linguriță de miere.

Și gata … lăsăm bomboanele raw la rece pentru o oră sau două.

Succes și să aveți poftă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane raw" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert bomboane Clara- raw-vegan

Postat de Constelatialeu

Desert bomboane Clara- raw-vegan

Mai intai punem la hidratat nuca in apa calduta, apoi scoatem samburii de la curmale, adaugam si stafidele, apoi acoperim cu apa calduta si turnam 1 esenta de rom. Lasam la hidratat cca. 30 min....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2018, 23:32
la 12.04.2018, 23:35
la 12.04.2018, 23:47
Chiar in seara aceasta am achizitionat fulgi de ovaz Fara un scop anume
la 13.04.2018, 00:11
Bomboane scrie pe tine ...
la 13.04.2018, 07:05

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking