Ingrediente
- 250 g curmale
- 200 g stafide (galbene, maro, roșii)
- 100 g fulgi nucă de cocos
- 100 g nuci măcinate (caju, alune de pădure sau migdale)
- 2 lingurițe cacao
- 1 lingură unt de arahide
- 6 linguri fulgi de ovăz(măcinate sau mărunțite)
- caise confiate
- vișine, cireșe amare
- esență de vanilie, rom
- apă plată (aproximativ 300 ml, depinde de consistența pastei de curmale cu stafide)
Mod de preparare
Punem in blender curmalele și stafidele, mixăm 2-3 minute până când obținem o pastă lipicioasă. Această compoziție reprezintă baza pentru bomboane. Adăugăm apă plată puțin câte puțin pentru a subția compoziția, consistența trebuie să fie destul de moale pentru a permite și celorlalte ingrediente să se încorporeze.
Împărțim compoziția în trei părți egale și adăugăm din ingredientele de mai sus (după preferință, 1. nuci de cocos, cacao, ovăz , 2. nuci, ovăz, unt de arahide, 3. nuci, ovăz, cacao, ștevie, 4. nuci, ovăz și diferite esențe). În mijlocul bomboanelor punem câte o caisă sau cireașă amară.
Formăm bile de mărimea unei nuci și le dăm prin fulgi de cocos, nuci măcinate sau cacao. Menționez că, bomboanele cu aromă de cacao, necesită o lingură de fulgi ștevie sau o linguriță de miere.
Și gata … lăsăm bomboanele raw la rece pentru o oră sau două.
Succes și să aveți poftă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane raw" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|