Desert braduti dulci

Postat de RODIMUR in Prajituri
1 Ian 2018 | 3362 vizualizari
Desert braduti dulci

De mult mă gândeam la acești brăduți și ar fi trebuit să-i fac de Crăciun, dar cum atunci nu am făcut rulouri (cornete) mi-am zis că nu merită să fac alaut pentru unul-doi brăduți... Eu zic că sunt creația mea, pentru că nu am mai văzut brăduți similari. Drept e că nu consult chiar toate revistele de specialitate, așa că dacă cineva a văzut în Practic, sau pe net, sau în altă parte, creații similare, aș fi încântată să aflu. Pentru comparație, poate mai e loc pentru perfecționare, mai ales că îmi place să mă joc și să inventez în bucătărie. Ingredientele sunt nu numai pentru doi brăduți (unul mare și unul mic) ci și pentru 30 de rulouri de umplut cu cremă. Așa că mi-e destul de greu să precizez porțiile și cantitățile exacte de ingrediente, numai pentru brăduți. Așadar, la porții voi nota 30+2.

Ingrediente

  • Aluat pentru 30 de rulouri și 2 brăduți (unul mare și unul mic):
  • 100 grame de unt
  • 1 lingură încărcată de untură de porc
  • 1 lingură încărcată de zahăr tos fin
  • 1 ou
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat
  • 125 ml de lapte dulce
  • 400 grame de făină albă
  • 1 praf de sare
  • Pentru decor:
  • ornamente pentru decor
  • 3-4 linguri de miere de albine lichidă
  • nucă de cocos răzuită

Mod de preparare

Se face un aluat fraged și elastic, care se ține la frigider să se întărească, timp de 2 ore.

https://www.bucataras.ro/retete/rulouri-cu-crema-de-vanilie-85294.html

Pentru brăduți trebuie făcute mai întâi șabloanele, din carton, lipit cu scotch și acoperit cu folie de aluminiu.

Se ia din aluat aproximativ 1/4 (în funcție și de dimensiunea brăduților) și se fac două fâșii subțiri, foarte lungi, tăiate cu dispozitivul special. Fiecare brăduț se realizează prin rularea unei fâșii, fără să se suprapună, începând din vârful bradului, până la bază.

Într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt se pun brăduții, la verticală și se dau la cuptorul încins în prealabil, la foc mediu. Când brăduții s-au rumenit în vârf, se așează la orizontală, ca să nu se ardă și ca să se rumenească peste tot.

Când sunt gata, se scot din cuptor și se lasă să se răcorească pe șabloane (care fiind argintii, le dau un aspect frumos) și ca să nu se desfacă spiralele.

Brăduții nu se scot de pe șabloane nici după ce s-au răcorit pentru că așa își păstrează forma și sunt mai aspectuoși. Se ung cu miere de albine și se decorează cu ornamente și cu nucă de cocos răzuită. Puși pe o farfurioară cu nucă de cocos, care simbolizează zăpada, brăduții dulci înveselesc masa festivă de Crăciun sau de Revelion.

Spiralele se mănâncă înmuiate în cremă (de vanilie, lămâie, ciocolată) sau în frișcă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert braduti dulci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu branza, fructe tropicale si budinca de vanilie

Blatul: Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana devine o spuma. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele. Cernem faina cu praful de copt, le adaugam treptat in...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si crumble

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza si crumble

Se lasă ingredientele la temperatura camerei, cu 20-30 de minute înainte de a începe procesul tehnologic de preparare. Se cerne făina într-un bol. Se separă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2018, 16:19
Ce imagine de poveste ! Restul e artă, imaginație și originalitate! Bravo! La mulți ani!
la 01.01.2018, 16:20
la 01.01.2018, 16:36
Mulțumesc frumos, Kytz! Îmi place să inventez în bucătărie, mai ales în materie de dulciuri, de care sunt cam dependentă, din păcate...
la 01.01.2018, 16:55
sunt de efect acesti minunati braduti
la 01.01.2018, 17:00

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking