Desert briosa cu ciocolata si fructe de padure Goji

Postat de ctlina in Dulciuri
26 Noi 2017 | 2609 vizualizari
Desert briosa cu ciocolata si fructe de padure Goji

Va amintiti de briosele finlandeze  Korvapuusti  ? Mi-au placut foarte mult si m-am decis sa refac reteta sub o forma diferita. Iata o varianta parfumata cu niste fructe de padure foarte deosebite numite Goji. Originare din Tibet si Nepal, fructele de padure goji au o importanta actiune de combatere a bolilor, iar studiile au demonstrat ca protejeaza ficatul de substantele contaminante. Denumite si elixirul tineretii, oamenii le-au folosit in tratamentul unor boli precum diabetul, hipertensiunea sau probleme de vedere cauzate de imbatranire. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/briosa-cu-ciocolata-si-fructe-de-padure.html

Ingrediente

Pentru aluat :

  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 85 g zahar
  • un varf de sare
  • 1 lingurita de pudra de cardamom (am pus un mix de condimente pentru turtă dulce (scortisoara, anason, anason stelat, cardamon, cuișoare, ghimbir...)
  • 500 g faina
  • 3 lingurite de drojdie uscata
  • 100 g de unt moale

Pentru garnitura :

  • 40 g unt topit si racit
  • 40 g ciocolata pudra dulce aromata cu scortisoara si nucsoara
  • (puteti pune 20 g de scortisoara, sau un amestec cacao-zahar-scortisoara)
  • 30 g fructe de padure Goji

pentru decor: zahar perlat, fructe de padure Goji

Mod de preparare

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.

Lasam sa-si dubleze volumul.

In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea, condimentele si untul moale.

Amestecati si incorporati laptele ramas. 

Framantam cca 10-15 minute.

Acoperim si lasam sa creasca 2-3 ore.

Se degazează aluatul.

Infăinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma dreptunghiulara.

Punem deasupra untul topit si ciocolata. Presarati fructele de padure deasupra.

Taiati dreptunghiul in benzi egale de 3-4 cm.

Rulati prima banda, apoi continuati sa rulati un jurul ei restul de benzi.

Puneti pe o tava acoperita cu hartie de copt si lasati sa creasca inca 30 de minute.

Ungeti cu un pic de unt topit si decorati cu zahar perlat si fructe goji.

Coaceti in cuptorul incins la 180°C, timp de 30-35 minutes.

Laisati sa se raceasca si pudrati-o cu zahar pudra.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briosa cu ciocolata si fructe de padure Goji" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fursecuri mari si moi cu portocala

Postat de timea

Fursecuri mari si moi cu portocala

Mixam untul cu zaharul, adaugam coaja rasa de la portocala (spalam bine portocala cu apa calduta inainte) apoi sucul de portocala, ouale si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt....

Citeste continuarea

Conuri umplute cu mere caramelizate

Postat de ctlina

Conuri umplute cu mere caramelizate

Pregăti merele caramelizate: Tăiati 4 mere in cuburi mici. Într-o tigaie mai mare, se toarnă zahărul pudra si cel brun. Incalziti la foc mediu si mestecati. Continuați...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2017, 15:55
Ce fain arată...!
la 26.11.2017, 16:04
Waw! Ce faină este!
la 26.11.2017, 16:19
la 26.11.2017, 16:54
Ce frumoasa
la 26.11.2017, 17:20
Ce frumoasa e! Si cred ca e si tare gustoasa!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking