Desert Briosa Leopard

Postat de ctlina in Dulciuri
8 Apr 2017 | 4423 vizualizari
Desert Briosa Leopard

O reteta pe care vroiam s-o fac de ceva vreme. Este o briosa simpla, nu prea dulce. Daca va place mai dulce adaugati mai mult zahar in compozitie. Noutatea ei este amidonul de porumb. Am obiceiul sa-l folosesc dar este o premiera pentru mine in retetele de briosa.   http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/03/briosa-leopard.html

Ingrediente

  • 25 gr de amidon de porumb- Maizena
  • 250 ml de lapte
  • 50 gr de unt
  • 70 gr de zahar
  • 1 lingura de drojdie uscata
  • 375 gr de farina

Pantru aluatul maron deschis:

  • 5 gr de pudra de cacao

Pentru aluatul maron inchis :

  • 15 gr de pudra de cacao

Pentru topping:

  • – 90 gr de cicolata neagra
  • – 30 ml de lapte
  • – fistic sau alune maruntite

Mod de preparare

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calduta si amestecam bine. Lasam sa-si dubleze volumul .

Amestecati laptele rece cu amidonul de porumb. 

 

Puneti pe foc amestecand in continuu pana cand crema se-ngroasa.

Luati de pe foc, adaugati untul amestecati si lasati sa se raceasca.

Puneti intr-un castron sau in bolul robotului.


Adaugati faina, zaharul si drojdia. Se framanta timp de 10 minute.

Se-mparte aluatul in 2 iar apoi o jumatate se-mparte din nou in 2.

Incorporam cacaoa in cele 2 sferturi de aluat. Framantam bine pentru a o incorpora uniform (o putem dilua intr-un pic de lapte caldut).

Acoperim cele 3 bule de aluat si lasam sa creasca 2 ore.

Se degazează aluatul .

Făinăm suprafața de lucru și-mpartim in 7 bile fiecare bucata de aluat.

Bilele maro deschis se ruleaza intre palme, pana devin niste suluri subtiri, de lungimi egale .

Cu un sucitor aplatizam bilele maro inchis si-mbracam in aluatul inchis sulurile maro deschis.

Procedam la fel cu aluatul natur, il aplatizam si-mbracam in el sulurile obtinute precedent.

Avem 7 suluri albe, pe care le rulam si le-ntidem cat putem de lungi (35-40 cm) iar apoi le taiem in 2.

Asezam simultan cele 14 suluri in tava de silicon (20x 10 cm) sau unsa.

Lasati sa creasca in tava cel putin 30 de minute.

Serviti simpla sau tartinata cu dulceata sau nutella !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Briosa Leopard" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara

Postat de AlexTeacher

Tarta cu mere, crema de vanilie si scortisoara

Macinati biscuitii fin, intr-un blender; Amestecati-i cu scortisoara si apoi cu untul, pana il incorporati pe tot; Ungeti o tava cu...

Citeste continuarea

Pancakes cu cirese si rom

Postat de Patricia_Iordache_79

Pancakes cu cirese si rom

Spalam ciresele si le scoatem samburii cu ajutorului unui aparat de scos samburi astfel incat sa le pastram intregi. Le taiem pe jumatate. Topim untul la MW si il lasam sa se raceasca putin....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2017, 16:33
la 08.04.2017, 16:39
la 08.04.2017, 17:24
Vreau si eu o blana de leopard...
la 08.04.2017, 18:05
Ce drugțică este!
la 08.04.2017, 19:29
super

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking