Ingrediente
- 300 g afine
- 100 ml apă
- 200 g zahăr
- 50 ml suc de portocală
- 2 lingurițe coajă de portocală
- 3 ouă
- 350 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 100 ml chefir
- 1 linguriță vanilie
Mod de preparare
Am pus afinele cu apa pe foc mic, am adăugat 50 de grame de zahăr și am gătit la foc mic, pentru 8-9 minute, zdrobind afinele. Am adăugat sucul de portocală și coaja, și am mai lăsat pe foc 2-3 minute.
Am strecurat apăsând cu o lingură, astfel încât să colectez tot piureul. Am lăsat la răcit.
Separat, am mixat ouăle cu restul de zahăr până și-au triplat volumul. Am adăugat chefirul și vanilia și am mai mixat 2 minute, după care am pus piureul de afine. Apoi am început să îngroș compoziția cu făina amestecată în prealabil cu praful de copt, și cernută.
Am umplut 2/3 din formele de brioșe și am pus 2-3 afine crude. Le-am copt pentru aproximativ 20 de minute la foc mediu, până s-au rumenit puțin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|