Desert briose cu cacao, nuci si stafide

Postat de RODIMUR in Dulciuri
7 Iun 2018 | 3775 vizualizari
Desert briose cu cacao, nuci si stafide

Cum păstrez în congelator albușurile care îmi rămân de la maioneză, creme, sau înghețată, fac adeseori din ele blaturi pentru prăjituri, sau ce este mai ușor și rapid de preparat, brioșe pufoase, drăguțe și bune, cu diferite ingrediente pe care le am la îndemână.  Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 16 brioșe cu cacao, nuci și stafide.

Ingrediente

  • 8 albușuri
  • 8 linguri de zahăr tos fin
  • 6 linguri de făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 plic de vanilie
  • 2 linguri rase de cacao
  • 75 grame de stafide
  • 75 grame de nuci mărunțite
  • esență de rom pentru aromatizat stafidele
  • coaja de la 1/2 lămâie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Se scot albușurile din congelator, cu câteva ore înainte de preparare, ca să se dezghețe natural.

Se mărunțesc nucile, iar stafidele se opăresc și se țin câteva minute în esență de rom, după care se scurg.

Când albușurile s-au dezghețat complet, se mixează cu un praf de sare și când au început să crească, se adaugă treptat, mixând permanent: zahărul, vanilia, coaja de lămâie, făina amestecată cu praful de copt și la urmă, cacaua.

În formele pentru brioșe se pune câte o lingură încărcată din această compoziție, se presară nuci mărunțite și stafide, se acoperă cu o altă lingură încărcată de compoziție și apoi se decorează, cu nuci mărunțite și stafide.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu și când brioșele au crescut frumos și trec testul scobitorii, se scot din cuptor și se lasă sa se  răcorească, înainte de a fi servite.

Brioșele pot fi decorate și cu zahăr pudră, dar stafidele și nucile sunt deja un decor destul de drăguț.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu cacao, nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata - Reteta nr. 500

Postat de mirela0911

Cheesecake cu unt de arahide si ciocolata - Reteta nr. 500

Crusta: Se macina biscuitii fin. Se amesteca cu cacaoa apoi cu untul topit. Se omogenizeaza bine.  Se ia o tava rotunda cu pereti detasabili, se aseaza o folie alimentara si se toarna pe...

Citeste continuarea

Placinta impletita cu mere

Postat de Meea

Placinta impletita cu mere

Incepem cu pregatirea aluatului pentru ca necesita energie si timp:)).Punem faina, sarea si zaharul pe marginea castronului. In mijloc lasam un loc liber pentru a pune drojdia, oul si laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2018, 22:12
bune, bune!
la 07.06.2018, 22:27
Mulțumesc frumos, Daniela!
la 07.06.2018, 22:52
Minunate!
la 07.06.2018, 23:21
Mulțumesc frumos, Xana!
la 08.06.2018, 03:11
Ce frumoase sunt

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking