Ingrediente
- 8 albușuri
- 8 linguri de zahăr tos fin
- 6 linguri de făină
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 plic de vanilie
- 2 linguri rase de cacao
- 75 grame de stafide
- 75 grame de nuci mărunțite
- esență de rom pentru aromatizat stafidele
- coaja de la 1/2 lămâie
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Se scot albușurile din congelator, cu câteva ore înainte de preparare, ca să se dezghețe natural.
Se mărunțesc nucile, iar stafidele se opăresc și se țin câteva minute în esență de rom, după care se scurg.
Când albușurile s-au dezghețat complet, se mixează cu un praf de sare și când au început să crească, se adaugă treptat, mixând permanent: zahărul, vanilia, coaja de lămâie, făina amestecată cu praful de copt și la urmă, cacaua.
În formele pentru brioșe se pune câte o lingură încărcată din această compoziție, se presară nuci mărunțite și stafide, se acoperă cu o altă lingură încărcată de compoziție și apoi se decorează, cu nuci mărunțite și stafide.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu și când brioșele au crescut frumos și trec testul scobitorii, se scot din cuptor și se lasă sa se răcorească, înainte de a fi servite.
Brioșele pot fi decorate și cu zahăr pudră, dar stafidele și nucile sunt deja un decor destul de drăguț.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu cacao, nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|