Ingrediente
- Ingrediente briose:
- 3 oua
- 200 g zahar
- 200 ml lapte
- 65 ml ulei
- 60 ml cafea racita
- 400 g faina
- 1 plic de praf de copt
- 1 esenta de portocala
- Ingrediente crema:
- 200 ml frisca lichida
- 1 lingurita ness
- 1 lingura de zahar
- finetti
- decoratiui diverse.
Mod de preparare
Pregatim mai intai, compozitia pentru briose: mixam ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste. Turnam in fir subtire, intai uleiul, apoi laptele si la final, cafeaua rece neindulcita. In tot acest timp, mixam la viteza mica. Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam bine. La final, adaugam si esenta. Punem in forma de briose tapetata cu hartii speciale si dam la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea sa vedem daca sunt facute.
Cat stau briosele la cuptor, pregatim crema. Incepem cu sosul caramel: caramelizam zaharul, iar cand este complet topit, adaugam 3 linguri de frisca lichida. Lasam pe foc pana cand se topeste bine tot zaharul. Amestecam continuu in acest timp. Lasam apoi la racit. Daca stiti cat este de bun…merge si la alte prajituri.
Mixam restul de frisca lichida pana cad devine suficient de ferma, adaugam caramelul rece, ness-ul si mixam inca 2-3 minute sa incorporam bine.
Dupa ce briosele sunt coapte, le lasam la racit. Apoi, cu ajutorul unui cutit sau al unui dispozitiv special, facem cate o scobitura in fiecare briosa.
Umplem acel loc scobit, cu ciocolata, ornam cu crema si adaugam ornamente dupa plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu crema caramel si ness" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|