Desert briose cu crema caramel si ness

Postat de eumimi in Prajituri
20 Mai 2017 | 2259 vizualizari
Desert briose cu crema caramel si ness

De la Rocsi m-am inspirat pentru aceste briose, dar cu modificari majore :) Merci Rocsi pentru idee! 

Ingrediente

  • Ingrediente briose:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 65 ml ulei
  • 60 ml cafea racita
  • 400 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 esenta de portocala
  • Ingrediente crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingura de zahar
  • finetti
  •  decoratiui diverse.

Mod de preparare

Pregatim mai intai, compozitia pentru briose: mixam  ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste. Turnam in fir subtire, intai uleiul, apoi laptele si la final, cafeaua rece neindulcita. In tot acest timp, mixam la viteza mica. Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam bine. La final, adaugam si esenta. Punem in forma de briose tapetata cu hartii speciale si dam la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea sa vedem daca sunt facute.

Cat stau briosele la cuptor, pregatim crema. Incepem cu sosul caramel: caramelizam zaharul, iar cand este complet topit, adaugam 3 linguri de frisca lichida. Lasam pe foc pana cand se topeste bine tot zaharul. Amestecam continuu in acest timp. Lasam apoi la racit. Daca stiti cat este de bun…merge si la alte prajituri.

Mixam restul de frisca lichida pana cad devine suficient de ferma, adaugam caramelul rece, ness-ul si mixam inca 2-3 minute sa incorporam bine.

Dupa ce briosele sunt coapte, le lasam la racit. Apoi, cu ajutorul unui cutit sau al unui dispozitiv special, facem cate o scobitura in fiecare briosa.

Umplem acel loc scobit, cu ciocolata, ornam cu crema si adaugam ornamente dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu crema caramel si ness" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

"Barquette LU" - Barcute cu ciocolata cu lapte si ciocolata neagra

Postat de comanligia

"Barquette LU" - Barcute cu ciocolata cu lapte si ciocolata neagra

Se incinge cuptorul la 180°c. Se unge forma de barcute cu unt. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana se albesc iar apoi se adauga faina...

Citeste continuarea

Tarta cu cocos

Postat de andaoana

Tarta cu cocos

Pregatim o tava de tarta . Tava mea are 25x10 . Am pus pe ea folie alimentara . In vasul robotului punem fulgi de cocos , zaharul de cocos si untul si pornim robotul . Il lasam sa mearga pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2017, 12:15
la 20.05.2017, 12:30
Foarte bune!
la 20.05.2017, 12:35
Merci!
la 20.05.2017, 13:30
la 20.05.2017, 13:31
Delicioase!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking