Desert briose cu faina integrala

Postat de katty in Dulciuri
18 Apr 2021 | 4715 vizualizari
Desert briose cu faina integrala

Briosele sunt, dupa mine, cel mai simplu desert pe care il puteti face cand va grabiti si aveti chef de ceva dulce. Am descoperit de curand dulciuri mai sanatoase cu faina de cocos si am inlocuit zaharul cu zahar brun melasa nerafinat. Am aruncat si niste merisoare care stateau cuminti in congelator si am obtinut niste mici bijuterii delicioase.

Ingrediente

  • 120 gr faina integrala
  • 30 gr faina de cocos
  • 30 gr fulgi de cocos
  • 100 gr zahar brun melasa nerafinat
  • 1 plic praf de copt
  • 125 ml lapte
  • 80 ml ulei
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • vanilie
  • merisoare congelate

Mod de preparare

Punem intr-un castron ingredientele uscate. Adaugam oul, laptele si uleiul. Amestecam cu o lingura de lemn.

Punem cu ajutorul unei linguri compozitia in 12 forme de briose.

Presaram deasupra merisoarele congelate.

Dam forma la cuptor la 170  de grade pana se  rumenesc usor(cam 25-30 de minute).

Scoatem tava din cuptor. Scoatem briosele si le lasam sa se raceasca pe un gratar.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu faina integrala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri cu nuca si ciocolata

Postat de panacris

Fursecuri cu nuca si ciocolata

Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu pudra de cacao, zahărul pudră, zahărul vanilinat, sarea și oul, până ce se înglobează toate ingredientele.  Apoi se...

Citeste continuarea

Desert bilute de biscuiti, umplute cu visine

Postat de RODIMUR

Desert bilute de biscuiti, umplute cu visine

Vișinele se pregătesc cu câteva ore înainte, ca să se scurgă de tot lichidul. Nucile se sparg și se macină, din timp. Se pisează biscuiții, nu neapărat foarte fin....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2021, 15:13
la 18.04.2021, 17:09
la 18.04.2021, 18:03
Nu prea le am eu cu ''integralele'', dar arata bine
la 18.04.2021, 19:48
la 19.04.2021, 09:44
Deliciose!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking