Desert briose cu lamaie

Postat de RODIMUR in Prajituri
21 Oct 2019 | 1969 vizualizari
Desert briose cu lamaie

Brioșele mi se par dulciurile cel mai ușor de realizat. În plus, ele prezintă și avantajul că odată făcute, nu-și strică ușor aspectul, în cazul unei manevre neîndemânatice, de moment. Aspectuoase, dulci și ușor de transportat, ele constituie un desert la îndemâna oricui. Le-am decorat cu o cremă îmbunătățită cu dulceață de zmeură, ceea ce mi s-a părut o idee foarte bună, până la urmă...

Ingrediente

  • 100 grame de unt
  • 100 grame de zahăr tos
  • 100 grame de făină albă
  • 3 ouă
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 plic de vanilie
  • coaja răzuită de la o lămâie
  • 2 lingurițe de esență de lămâie
  • Pentru crema decorativă:
  • 400 ml de lapte
  • 100 grame de zahăr tos
  • 3 gălbenușuri
  • 40 grame de amidon alimentar
  • 1 plic de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 3-4 linguri de dulceață de zmeură

Mod de preparare

Untul se mixează cu zahărul tos și apoi se adaugă pe rând cele trei gălbenușuri și coaja răzuită de lămâie.

Cele trei albușuri se mixează cu praful de sare și după ce au crescut în volum se adaugă vanilia și se continuă mixarea.

Se adaugă albușurile bătute spumă în compoziția cu gălbenușuri, se uniformizează și apoi se adaugă ”în ploaie” făina amestecată în prealabil cu praful de copt. La urmă se adaugă și esența de lămâie și după ce se omogenizează compoziția, se toarnă din ea câte două-trei linguri în formele de copt, în așa fel încât să ajungă până la jumătate.

Se dă tava cu brioșe la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce cresc și se rumenesc frumos. Atunci se scoate tava din cuptor și se lasă brioșele să se răcească.

Între timp se prepară crema decorativă. Se amestecă: zahărul, vanilia, sarea și amidonul alimentar, după care se adaugă cele două gălbenușuri și laptele, turnat puțin câte puțin. Se omogenizează compoziția și se dă la foc mic. Se amestecă întruna, ca să nu se prindă de fundul, sau de pereții vasului, mai ales după ce se îngroașă.

Când compoziția s-a îngroșat, se ia de pe foc și se lasă să se răcorească, dar se amestecă în ea din când în când, ca să nu prindă pojghiță.

Când crema s-a răcorit, se adaugă dulceața de zmeură, se omogenizează și apoi se toarnă în poș și se decorează brioșele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose din albusuri cu mac

Postat de eumimi

Desert briose din albusuri cu mac

Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma. Adaugam faina, praful de copt si esenta si...

Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata si crema cu aroma de lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert briose cu ciocolata si crema cu aroma de lamaie

Untul taiat cuburi, ciocolata rupta bucatele, le puneti impreuna pe baie de aburi. Amestecati pana sunt complet topite. Dati deoparte si lasati sa sa racoreasca, pana este putin caldut acest...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2019, 20:21
la 21.10.2019, 21:01
Delicioase!
la 21.10.2019, 21:02
Îți mulțumesc frumos, Mimi, pentru apreciere!
la 21.10.2019, 21:10
mmm super delicioase!
la 21.10.2019, 21:12
Mulțumesc frumos, Daniela!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking