Desert briose cu migdale, ciocolata si mascarpone

Postat de ancutsa in Dulciuri
7 Dec 2020 | 1997 vizualizari
Desert briose cu migdale, ciocolata si mascarpone

Brioșe cu blat de migdale și ciocolată, însiropate subtil cu sirop de vin rozé cu pere, ornate cu cremă de mascarpone și frișcă, în alb și roșu, decorate cu limetă și struguri . M-am bucurat pozându-le, iar ai mei s-au bucurat și mai mult savurându-le (după ce mă tot întrebau dacă mai pozez mult la ele).

Ingrediente

  • Pentru brioșe: ·
  • 6 ouă L, ·
  • 5 ml îndulcitor, ·
  • un praf de sare, ·
  • 80 g ciocolată menaj 52% cacao, ·
  • 35 ml ulei, ·
  • 40 g migdale măcinate, ·
  • 120 g făină albă, ·
  • 5 g praf de copt,
  • Opțional, pentru însiropat: ·
  • 100 ml sirop de vin rozé cu pere și zahăr brun (de casă),
  • Pentru decor: ·
  • 250 g brânză mascarpone, ·
  • 200 ml frișcă lichidă, ·
  • un vârf de cuțit colorant alimentar gel roșu, ·
  • o limetă, ·
  • struguri albi, după gust, ·
  • frunzulițe de busuioc

Mod de preparare

Pentru brioşe:

Topești ciocolata pe baie de abur și dai deoparte.

Bați cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. După ce obții o spumă fermă, dai deoparte.

Separat, bați cu mixerul gălbenuşurile până se albesc, adaugi ciocolata topită mai devreme și amesteci bine. Adaugi și uleiul în fir subțire. Adaugi acum migdalele, făina și praful de copt, apoi încorporezi bezeaua (nu toată odată, ci în mai multe serii) omogenizând cu o spatulă.

Torni din compoziție într-o tavă de brioşe pregătită cu hârtiuțe, având grijă să nu le umpli până sus.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 15 minute (în funcţie de cuptor) sau până trec testul scobitorii.

 

După ce s-au răcit, le tai un pic capacele, pentru a-ți fi mai ușor la însiropat și decorat.

 

Pentru însiropat:

Însiropezi delicat fiecare brioșă cu un sirop simplu din apă cu zahăr. Eu am ales un sirop de vin rozé cu pere și zahăr brun pregătit în casă, anterior.

 

Decor:

Bați cu mixerul frișca lichidă, mai moale, adaugi brânza mascarpone și amesteci până caătă consistență cremoasă. Mânjești un poș cu un băț de frigărui trecut prin colorant roșu, apoi umpli poșul cu crema pregătită mai devreme. Ornezi fiecare brioșă, iar în felul acesta vor ieși în două nuanțe: alb și roșu.

Decorezi brioșele cu felii subțiri de limetă și struguri, dar și frunzulițe de busuioc.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/10/briose-cu-migdale-ciocolata-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu migdale, ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Trandafiri cu fructe (reteta nr. 700)

Postat de ancutsa

Desert Trandafiri cu fructe (reteta nr. 700)

    Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând apa de flori de trandafir, gălbenușurile, apa, uleiul, praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2020, 18:28
Delicioase si cu o prezentare deosebita
la 07.12.2020, 18:41
Ce drăguțe sunt...!
la 07.12.2020, 18:49
la 07.12.2020, 18:51
la 07.12.2020, 19:32
Ce bine arată!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking