Ingrediente
- 200 g morcovi razaliti marunt
- 4 oua
- 220 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 2 1/2 lingurite cu scortisoara macinata
- 300 g zahar
- 300 ml ulei
- alune
- stafide hidratate
- crema:
- 200 g mascarpone
- 200 g branza de vaci dulce
- 100 g zahar
Mod de preparare
Se pregatesc 3 amestecuri
1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate
2.Faina + praful de copt + sarea + scortisoara
3. Zaharul + uleiul + ouale adaugate unul cate unul.
Peste amestecul 3 se adauga amestecul 2, se omogenizeaza, apoi se adauga amestecul 1 si se incorporeaza ingredientele.
Se preincalzeste cuptorul la 150 grade C, se pregateste tava pentru briose, punand in fiecare forma, o hartie de copt, se pune compozitia si se coc circa 20 minute.
Pentru crema, mixam bine branza de vaci, zaharul si mascarpone. Cand sunt gata briosele, le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca, apoi le ornam cu crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|