Desert briose cu pere si crema de branza

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
16 Sep 2018 | 2746 vizualizari
Desert briose cu pere si crema de branza

Daca tot se gasesc pere gustoase pe piata, am profitat si am facut ceva dulce. Pentru reteta m-am inspirat din Bucataria Ramonei.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 60 g unt moale
  • 60 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 50 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 125 g faina
  • 1/2 plic de praf de copt (5 g)
  • 200 g pere curatate de coaja si cotor
  • Crema:
  • 120 g unt moale
  • 150 g branza pufoasa cu smantana
  • 100 g zahar pudra cernut

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul. Se incorporeaza oul si un praf de sare. Se adauga laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Perele curatate de coaja si cotor se clatesc cu putina apa si se taie cubulete. Se incorporeaza in aluat, punand 1/3 deoparte.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava pentru briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Se umplu formele cu aluat, iar pe deasupra brioselor se pun celelalte cubulete de pere. Se introduce tava la cuptor pana cand briosele sunt rumenite frumos. Se lasa sa se raceasca.

Crema se pregateste mixand toate ingredientele.

Inainte de a orna briosele, crema se mai da la rece pentru a se mai intari, apoi acestea se pot decora dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu pere si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise

Postat de andaoana

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise

Blatul  Am folosit o tava de 30 x 35 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt.  Am mixat albusurile impreuna cu un praf de sare pana au devenit spumoase. Am adaugat apoi zaharul...

Citeste continuarea

Prajitura cu visine II

Postat de Ela68

Prajitura cu visine II

Mai intai pregatim visinele. Scoatem samburii si presaram putin zahar peste ele sa se lase zeama. Se bat albusele spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2018, 21:35
ce combinatie delicioasa
la 16.09.2018, 21:40
la 16.09.2018, 21:42
Ce bunatate!
la 16.09.2018, 21:54
la 16.09.2018, 21:57
Faină combinație de ingrediente!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking