Prajiturele cu ceai rosu

Postat de rhapsody in Prajituri
22 Dec 2014 | 3241 vizualizari
Prajiturele cu ceai rosu

Nu stiu daca v-am povestit, dar am o pasiune pentru ceai, in special pentru cel rosu. Am constatat ca din ingrediente putine si simple poate iesi ceva deosebit de gustos. Va spun sincer ca nu ma puteam abtine sa nu mananc toate prajiturelele. :">

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua foarte mari (XL)
  • 60 g zahar
  • 50g unt topit/Rama mit Butter
  • 85 g faina
  • 2 lgt ceai rosu (Rooibos Fantasy am folosit eu)
  • un praf sare
  • Decor:
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 20g zahar

Mod de preparare

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de galbenusuri.

3. Mixeaza spuma tare albusurile cu praful de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand acesta se dizolva complet.

4. Inglobeaza in albusurile spuma galbenusurile mixand 30-60 secunde. Adauga untul topit si racorit si mixeaza pana la incorporare.

5. Cerne faina in compozitie si inglobeaz-o usor, prin miscari de sus in jos, cu ajutorul unei spatule. 

6. Adauga ceaiul rosu si inglobeaza-l usor.

7. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10-15minute, sau pana trece testul scobitorii. 

8. Dupa ce s-a copt, scoate tava din cuptor, lasa blatul sa se reaceasca complet apoi taie-l in patrate sau cercuri micute (de 5 cm).

9. Pentru decor mixeaza smantana lichida cu zaharul pana cand capata volum si devine aerata. Pune-o intr-un pos cu varf stea inchis si orneaza fiecare prajiturica.

 

S-aveti pofta!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu ceai rosu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Musuroi de cartita cu zmeura

Postat de rocsi_1612

Musuroi de cartita cu zmeura

Blatul: Topim untul si il lasam sa fie la temperatura camerei. Ouale le mixam cu zaharul spuma pana isi dubleaza volumul. Incorporam untul topit, apa minerala si zaharul pudra cu pastai de...

Citeste continuarea

Trigoane cu mere

Postat de merisor67

Trigoane cu mere

Pentru aluatul de foietaj: punem untul la topit si dam deoparte 9 linguri din el, pe care le inlocuim cu 9 linguri de ulei. Punem o mana de faina, omogenizam si ridicam de pe foc. Iese co...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2014, 10:20
Ceai rosu? Faine ti-au iesit!
la 22.12.2014, 10:26
Sau Rooibos. Multumesc!
la 22.12.2014, 10:37
la 22.12.2014, 10:39
la 22.12.2014, 10:40

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking