Prajiturele cu ceai rosu

Postat de rhapsody in Prajituri
22 Dec 2014 | 3117 vizualizari
Prajiturele cu ceai rosu

Nu stiu daca v-am povestit, dar am o pasiune pentru ceai, in special pentru cel rosu. Am constatat ca din ingrediente putine si simple poate iesi ceva deosebit de gustos. Va spun sincer ca nu ma puteam abtine sa nu mananc toate prajiturelele. :">

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua foarte mari (XL)
  • 60 g zahar
  • 50g unt topit/Rama mit Butter
  • 85 g faina
  • 2 lgt ceai rosu (Rooibos Fantasy am folosit eu)
  • un praf sare
  • Decor:
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 20g zahar

Mod de preparare

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de galbenusuri.

3. Mixeaza spuma tare albusurile cu praful de sare. Adauga zaharul si mixeaza pana cand acesta se dizolva complet.

4. Inglobeaza in albusurile spuma galbenusurile mixand 30-60 secunde. Adauga untul topit si racorit si mixeaza pana la incorporare.

5. Cerne faina in compozitie si inglobeaz-o usor, prin miscari de sus in jos, cu ajutorul unei spatule. 

6. Adauga ceaiul rosu si inglobeaza-l usor.

7. Toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10-15minute, sau pana trece testul scobitorii. 

8. Dupa ce s-a copt, scoate tava din cuptor, lasa blatul sa se reaceasca complet apoi taie-l in patrate sau cercuri micute (de 5 cm).

9. Pentru decor mixeaza smantana lichida cu zaharul pana cand capata volum si devine aerata. Pune-o intr-un pos cu varf stea inchis si orneaza fiecare prajiturica.

 

S-aveti pofta!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu ceai rosu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta cu struguri si crema de vanilie

Postat de Ina

Tarta cu struguri si crema de vanilie

Aluatul:  Din apa, ulei, sare si faina facem un aluat  potrivit de tare , pe care-l impartim in doua parti egale. Intindem doua foi pe care le ungem cu untura usor topita amestecata cu...

Citeste continuarea

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Postat de GeorgianaGrigorescu

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Sfaramam biscuitii cat mai marunt. Amestecam biscuitii cu laptele si  cacaoa. Adaugam si cele 3 linguri de crema de ciocolata, amestecand bine. Inpartim compozitia in 2 parti. Intindem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2014, 10:20
Ceai rosu? Faine ti-au iesit!
la 22.12.2014, 10:26
Sau Rooibos. Multumesc!
la 22.12.2014, 10:37
la 22.12.2014, 10:39
la 22.12.2014, 10:40

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking